Βρετανία: Απαγγελία κατηγοριών σε τρία άτομα για συνωμοσία με σκοπό την τρομοκρατία

Βρετανία: Απαγγελία κατηγοριών σε τρία άτομα για συνωμοσία με σκοπό την τρομοκρατία

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αστυνομία του Λονδίνου απήγγειλε κατηγορίες σε τρεις άνδρες χθες στο πλαίσιο μιας φερόμενης συνωμοσίας για τρομοκρατία στη Βρετανία.

Οι άνδρες που προέρχονται από το ανατολικό τμήμα του Λονδίνου συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα πριν την βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο Μάντσεστερ που σκότωσε 22 άτομα.

Ο Ούμαρ Άχμεντ Χάκ, 24, κατηγορείται για πρόθεση να εκτελέσει τρομοκρατικές πράξεις μεταξύ της 25ης Μαρτίου και της 18ης Μαΐο, καθώς και άλλα παραπτώματα. Ο Μοχάμεντ Άμπιντ, 27, κατηγορείται για παρακράτηση πληροφοριών που μπορούσαν να είχαν βοηθήσει την αστυνομία να συλλάβει και ασκήσει δίωξη στον Χάκ. Ο Αμπουταχέρ Μαμούν, 18, κατηγορείται για πρόθεση να βοηθήσει άλλο άτομο να εκτελέσει τρομοκρατικές πράξεις. Ένας τέταρτος ύποπτος, ο Ναντίμ Ιλίας Πατέλ, 25, κατηγορείται για συνωμοσία με τον Χακ ώστε να αποκτήσει όπλο ή ψεύτικο όπλο "με σκοπό να δημιουργήσει φόβο βίας".

Οι ύποπτοι θα παρουσιαστούν ενώπιον πρωτοβάθμιου δικαστηρίου του Ουέστμινστερ σήμερα.

Οκτώ ύποπτοι παραμένουν υπό κράτηση

Δέκα ύποπτοι συνελήφθησαν συνολικά από τις βρετανικές αρχές σε σχέση με την βομβιστική επίθεση στο στάδιο του Μάντσεστερ. Μία γυναίκα κι ένας άντρας που είχαν συλληφθεί ως ύποπτοι, αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Οκτώ από τους συλληφθέντες κρατούνται. Ένας από αυτούς πιστεύεται ότι είναι ο 23χρονος Ισμαήλ Αμπέντι, αδερφός του Σαλμάν Αμπέντι.

(Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή