Σήμερα οι αποφάσεις για τη βία

Σήμερα οι αποφάσεις για τη βία

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανυπαίτιες των επεισοδίων που στιγμάτισαν τον τελικό κυπέλλου ΠΑΟΚ – ΑΕΚ δήλωσαν, διά των εκπροσώπων τους, οι δύο ΠΑΕ κατά τη χθεσινή συζήτηση της υπόθεσης στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ. Αμφότερες καταδίκασαν τα επεισόδια, υποστήριξαν, όμως, ότι δεν φέρουν την «αντικειμενική ευθύνη» ως προς τον χρόνο τέλεσής τους επειδή αυτά έγιναν πριν φτάσουν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο οι αποστολές των ομάδων τους. Επίσης, υποστήριξαν ότι δεν φέρουν ευθύνη και για τον τόπο τέλεσης των επεισοδίων, επειδή αυτά δεν έγιναν στις θύρες στις οποίες είχαν πάρει εισιτήρια για τους φιλάθλους τους, αλλά έγιναν στην αερογέφυρα και στη θύρα των επισήμων, όπου η διανομή των εισιτηρίων έγινε από την ΕΠΟ. Επίσης, κατηγόρησαν την αστυνομία για τα επεισόδια στην αερογέφυρα επειδή δεν τοποθέτησε διμοιρία και την ΕΠΟ επειδή ήταν υπεύθυνη της διοργάνωσης του τελικού.

Πρόσθετη παρέμβαση, κυρίως εναντίον του ΠΑΟΚ, έκανε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία υποστήριξε ότι ενώ τα επεισόδια έγιναν από οπαδούς των δύο ομάδων, οι εκπρόσωποι των δύο ΠΑΕ προσπαθούν να ρίξουν την ευθύνη στην ΕΠΟ. Επίσης, ο νομικός εκπρόσωπος των «πράσινων» υποστήριξε ότι ο Παναθηναϊκός έχει τιμωρηθεί με πολύ βαριές ποινές για μικρότερης έκτασης επεισόδια, ενώ ζήτησε να μη ληφθεί υπόψη η δεύτερη έκθεση του παρατηρητή αγώνα, επειδή δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς και επειδή αλλάζει ουσιωδώς αυτά που αναφέρει στην πρώτη έκθεσή του μεταθέτοντας τον χρόνο τέλεσης επεισοδίων οπαδών του ΠΑΟΚ εντός αγωνιστικού χώρου, σε χρόνο προγενέστερο της άφιξης της αποστολής του ΠΑΟΚ.

Ως μάρτυρες κατέθεσαν ο παρατηρητής ραδιοτηλεοπτικών, Κ. Νίκας, ο οποίος αρχικά είπε ότι επεισόδια στον αγωνιστικό χώρο έγιναν στις 20.00 και μετά το ανασκεύασε κάνοντας λόγο για «18.45 με 19.00» και ο τρίτος παρατηρητής αγώνα, Γ. Χατζησαρόγλου, ο οποίος είπε ότι δεν υπήρξε είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο.

Η απόφαση αναμένεται από σήμερα. Το ίδιο ισχύει και για τις αποφάσεις που αφορούν τον διακοπέντα αγώνα των πλέι οφ ΠΑΟ – ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό που κατηγορείται για τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Πλατανιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή