Το αμερικανικό ΥΠΕΞ διαψεύδει τα περί διορισμού Μέιλοκ

Το αμερικανικό ΥΠΕΞ διαψεύδει τα περί διορισμού Μέιλοκ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ουδέποτε εξετάστηκε το ενδεχόμενο διορισμού του αμφιλεγόμενου πανεπιστημιακού Τεντ Μέιλοκ ως πρέσβη των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ενωση, παρά τις δηλώσεις του ιδίου, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Η φήμη ότι ο Μέιλοκ επρόκειτο να διορισθεί στη θέση αυτή είχε προκαλέσει ανησυχία σε Ευρωπαίους αξιωματούχους, εξαιτίας των θέσεών του υπέρ του Brexit και των προβλέψεών του για επικείμενη κατάρρευση του ευρώ και της ίδιας της Ε.Ε.

Σύμφωνα με αποκάλυψη των Financial Times, ο Μέιλοκ είχε «εμπλουτίσει» την αυτοβιογραφία και το βιογραφικό του με ψευδή στοιχεία, υποστηρίζοντας ότι χρίσθηκε ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ.

«Ο κ. Μέιλοκ δεν εξετάζεται ως πιθανός πρεσβευτής των ΗΠΑ στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης», ανέφερε χθες στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ αξιωματούχος της κυβέρνησης Τραμπ δήλωσε ότι καμία κυβερνητική υπηρεσία στην Ουάσιγκτον δεν έχει ακούσει το όνομα αυτό.

Ο Μέιλοκ δίδαξε φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ως επισκέπτης λέκτορας και όχι ως καθηγητής όπως ο ίδιος ισχυρίσθηκε. Σύμφωνα με αποκάλυψη του Τύπου, ο Μέιλοκ είχε καταθέσει ψευδή δικαιολογητικά σε δύο αμερικανικές τράπεζες, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει δάνεια πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Μετά τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου, ο Μέιλοκ προσέλαβε εταιρεία συμβούλων επικοινωνίας σε μία προσπάθεια να ενισχύσει το προφίλ του, πείθοντας βρετανικά ΜΜΕ, όπως το BBC, η Daily Telegraph και η Daily Mail, να τον εμφανίσουν ως τον επόμενο πρέσβη των ΗΠΑ στην Ε.Ε.

Σε δηλώσεις του, ο Μέιλοκ είχε τονίσει ότι επισκέφθηκε δύο φορές την κατοικία του προέδρου Τραμπ στη Νέα Υόρκη για να συζητήσει τον διορισμό του στις Βρυξέλλες.

Σε χθεσινές δηλώσεις του στην εφημερίδα Financial Times, ο Μέιλοκ χαρακτήρισε την απόρριψή του από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «ψευδή είδηση», παρότι δεν αποκάλυψε εάν θεωρεί ότι παραμένει υποψήφιος για τη θέση του πρεσβευτή στις Βρυξέλλες.

Ο Μέιλοκ βρισκόταν την Τρίτη στις Βρυξέλλες, για να μιλήσει σε συνέδριο. Εκεί, ο «παρ’ ολίγον πρέσβης» είπε ότι η ευρωπαϊκή ενσωμάτωση έχει αποτύχει παταγωδώς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή