Ανετράπη λεωφορείο με μαθητές δημοτικού στις Σέρρες – Εκτός κινδύνου οι τραυματίες

Ανετράπη λεωφορείο με μαθητές δημοτικού στις Σέρρες – Εκτός κινδύνου οι τραυματίες

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκδρομικό λεωφορείο που μετέφερε μαθητές δημοτικού σχολείου ανατράπηκε λίγο πριν από τις 10 το πρωί, στο 39ο χλμ. της επαρχιακής οδού Σερρών – Καβάλας, κοντά στον οικισμό Αγγίστα. 

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι διοικητές των νοσοκομείων Καβάλας, Αθανάσιος Καρασαββόγλου και Δράμας, Νικόλαος Λιατσής, συνολικά 21 παιδιά και γονείς τραυματίστηκαν ελαφρά στη διάρκεια του ατυχήματος. Τα τραύματα εντοπίζονται σε χέρια, πόδια και πρόσωπα και είναι όλοι εκτός κινδύνου. 

Ανετράπη λεωφορείο με μαθητές δημοτικού στις Σέρρες – Εκτός κινδύνου οι τραυματίες-1
Το Τμήμα Τροχαίας Σερρών συνεργασία με τα τμήματα Τροχαίας Καβάλας και Δράμας εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για τα αίτια του ατυχήματος, συλλέγοντας στοιχεία και πληροφορίες απ’ όλους τους τραυματίες που μεταφέρθηκαν στα τρία νοσηλευτικά ιδρύματα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ οι μαθητές είναι από δημοτικό του Βαμβακόφυτου Σερρών και επρόκειτο να κάνουν μια εκπαιδευτική εκδρομή.

Το ατύχημα συνέβη όταν φορτηγό έκλεισε τον δρόμο στο λεωφορείο με αποτέλεσμα αυτό να βγει από την πορεία του και να ανατραπεί.

Ανετράπη λεωφορείο με μαθητές δημοτικού στις Σέρρες – Εκτός κινδύνου οι τραυματίες-2

Αμέσως σήμανε συναγερμός και στο σημείο μετέβησαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και η Αστυνομία, ενώ ειδοποιήθηκε και η Πυροσβεστική.

Ο οδηγός του φορτηγού διέφυγε και αναζητείται.

Η ανακοίνωση του ΕΚΕΠΥ: 

Σήμερα, 26 Μαΐου 2017 και ώρα 09:05, το ΚΕΠΙΧ/ΕΚΕΠΥ ενημερώθηκε από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Σερρών, το ΕΚΑΒ Καβάλας και την υπεύθυνη του ΕΚΕΠΥ Β. Ελλάδος  για αυτοκινητιστικό ατύχημα που σημειώθηκε στο δρόμο Κρηνίδες -Λευκοθέας  στην περιοχή  Μπατίστα Σερρών, και αφορούσε λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν μαθητές και συνοδοί τους.  Άμεσα κινητοποιήθηκε το ΕΚΑΒ το οποίο και απέστειλε στο σημείο του συμβάντος  εννέα (9) ασθενοφόρα ενώ άμεσα τέθηκαν από το  ΕΚΕΠΥ σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας τα Νοσοκομεία Σερρών, Δράμας και Καβάλας.

Συνολικά διακομίστηκαν:

•   Στο Γ.Ν. Σερρών 16 ενήλικες και 14 παιδιά

Παραμένουν για νοσηλεία προληπτικά 11 ενήλικες και 5 παιδιά, ενώ μια γυναίκα 63 ετών με κάταγμα σπονδυλικής στήλη διακομίζεται στο ΑΧΕΠΑ        

•  Στο Γ.Ν. Καβάλας 3 ενήλικες και 1 παιδί

Παραμένουν για νοσηλεία 2 ενήλικες.

•    Στο Γ.Ν. Δράμας  1 παιδί και η μητέρα του

Παραμένουν προληπτικά για νοσηλεία.

Κανένας από τους τραυματίες δεν διατρέχει κίνδυνο

Θα εκδοθούν Δελτία Τύπου από τα παραπάνω  Νοσοκομεία για την κατάσταση όσων τραυματιών παραμένουν για νοσηλεία              

 

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή