Αρχές Ιουνίου η έκδοση εταιρικού ομολόγου από Sunlight

Αρχές Ιουνίου η έκδοση εταιρικού ομολόγου από Sunlight

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ετοιμη είναι η εγχώρια αγορά εταιρικών ομολόγων να υποδεχθεί τη Sunlight, την πρώτη μη εισηγμένη εταιρεία που θα εκδώσει ομολογίες. Οι ασφαλείς πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η διαδικασία της δημόσιας προσφοράς για την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου της θυγατρικής του ομίλου Olympia, συμφερόντων του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού. Η έγκριση του ενημερωτικού δελτίου της δημόσιας προσφοράς από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναμένεται στις επόμενες συνεδριάσεις.

Με έδρα την Ξάνθη, η Sunlight είναι εξαγωγική επιχείρηση, αφού οι εξαγωγές καλύπτουν το 98% του συνολικού κύκλου εργασιών. Είναι αξιοσημείωτο ότι το 2016 η ζήτηση για μπαταρίες Sunlight από το εξωτερικό αυξήθηκε κατά 60%. Η εταιρεία σχεδιάζει την περαιτέρω διείσδυση στις αγορές της Αφρικής και της Ασίας, αλλά και στη δυναμική είσοδό της στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Sunlight παρουσίασε αποτελέσματα ρεκόρ το 2016, με τον τζίρο να αυξάνεται κατά 23% και να ανέρχεται στα 168,4 εκατ., αλλά και τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων να ξεπερνούν τα 17 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση κατά 29%. Το μεγαλύτερο ποσοστό του τζίρου της εταιρείας, ήτοι το 66%, αφορά την αγορά των μπαταριών έλξης, δηλαδή των μπαταριών που χρησιμοποιούν οι εταιρείες logistics για τα περονοφόρα οχήματα. Η εταιρεία ελέγχει το 9% της παγκόσμιας αγοράς σε αυτή την κατηγορία και ανταγωνίζεται επί ίσοις όροις κολοσσούς.

Μετά τη Sunlight αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι να ακολουθήσουν και οι ομολογιακές εκδόσεις των ομίλων Μυτιληναίου και Τέρνα Ενεργειακή. Είναι προφανές πως η φετινή επιτυχημένη έκδοση του ΟΠΑΠ λειτουργεί ως μαγνήτης και για άλλες εισηγμένες της υψηλής και μέσης κεφαλαιοποίησης. Επίσης ενδιαφέρον για την έκδοση ομολογιών έχει εκδηλώσει μέσω τράπεζας και μία εταιρεία διαχείρισης πλοίων που δραστηριοποιείται στο εξωτερικό και ανήκει σε Ελληνα εφοπλιστή. Να σημειώσουμε ότι χθες το εισηγμένο ομόλογο του ΟΠΑΠ εμφάνισε μέση τιμή στα 101,50 λεπτά του ευρώ, με την απόδοση να κυμαίνεται στα 2,93%, ενώ το εταιρικό ομόλογο της Housemarket (Fourlis) αποτιμήθηκε στα 102,15 λεπτά με την απόδοση να διαπραγματεύεται στο 4,45%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή