To τρόπαιο για τη μνήμη των 22

To τρόπαιο για τη μνήμη των 22

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη μνήμη των 22 νεκρών του Μάντσεστερ το βράδυ της Δευτέρας αφιέρωσαν οι ποδοσφαιριστές της Γιουνάιτεντ τη νίκη τους στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ επί του Αγιαξ, με σκορ 2-0, προχθές στη Στοκχόλμη. Μεταξύ άλλων ο Αντερ Ερέρα, ο οποίος αναδείχθηκε σε πολυτιμότερο παίκτη του τελικού, δήλωσε ότι οι παίκτες δεν είχαν διάθεση για προπόνηση μετά την είδηση της επίθεσης στους θεατές ποπ συναυλίας, αλλά ο προπονητής Ζοζέ Μουρίνιο τούς ζήτησε να κατακτήσουν το τρόπαιο για τα θύματα και τις οικογένειές τους.

Εκείνο όμως που ξεχώρισε περισσότερο στον απόηχο της νίκης της Γιουνάιτεντ ήταν το αθλητικό μεγαλείο της συμπολίτισσας Σίτι. Η ομάδα, που κατά πολλούς είναι δημοφιλέστερη εντός της πόλης από τη Γιουνάιτεντ, δημοσίευσε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τα συγχαρητήριά της με έναν πρωτότυπο τρόπο, που αντανακλούσε και το πνεύμα ομοψυχίας λόγω του τρομοκρατικού χτυπήματος στην πόλη. «A City United», δηλαδή «μια πόλη ενωμένη», έγραψε στον επίσημο λογαριασμό της η Μάντσεστερ Σίτι, φροντίζοντας όχι μόνο να χρησιμοποιήσει τα ονόματα των δύο ομάδων αλλά και τα χρώματά τους, γράφοντας το «Σίτι» με γαλάζιο χρώμα και το «Γιουνάιτεντ» με κόκκινο.

Πάντως, ο ίδιος ο κ. Μουρίνιο το χάρηκε με την ψυχή του. Η κατάκτηση του τροπαίου «έσωσε» μια αποτυχημένη χρονιά σε πρωτάθλημα και κύπελλο Αγγλίας, μαζί με την κατάκτηση του Λιγκ Καπ αλλά και του Σούπερ Καπ τον Αύγουστο. Αφού τον πέταξαν επανειλημμένα στον αέρα μέλη του επιτελείου του, χόρεψε με τον γιο του και μετά τον πήρε αγκαλιά ξαπλωμένος στο χορτάρι. «Είναι το σπουδαιότερο τρόπαιό μου, διότι το πιο πρόσφατο είναι πάντα το πιο σπουδαίο», δήλωσε περιχαρής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή