Νέο πραξικόπημα φοβούνται οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες

Νέο πραξικόπημα φοβούνται οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις προετοιμασίες που διεξάγουν πρώην στελέχη του τουρκικού στρατού για ένα νέο πραξικόπημα φέρνουν στο προσκήνιο της επικαιρότητας πληροφορίες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ) που βρίσκουν αντίκτυπο στον φιλοκυβερνητικό τύπο της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, οι τουρκικές αρχές υποψιάζονται ότι πρώην στελέχη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία είχαν κρίσιμα καθήκοντα στο ΝΑΤΟ επιχειρούν να ανοίξουν τον δρόμο για ένα νέο πραξικόπημα.

Τα πρώην στελέχη του στρατού πραγματοποιούν ειδικές συσκέψεις σε χώρες της Αδριατικής και των Βαλκανίων και επικοινωνούν με παράγοντες του ΝΑΤΟ. Τα συγκεκριμένα στελέχη ασκούν κριτική στην τουρκική κυβέρνηση και στέλνουν μηνύματα σε υποστηρικτές τους στην Τουρκία.

Την ίδια ώρα, το Κίνημα Γκιουλέν ζητά από αυτά τα στελέχη του στρατού να μην είναι απαισιόδοξα καθώς στο μέλλον θα φορέσουν εκ νέου τις στολές τους.

Η τουρκική εφημερίδα Γιενί Σαφάκ, η οποία φέρνει στο προσκήνιο της επικαιρότητας την νέα εξέλιξη, μεταδίδει την πληροφορία ότι τα πρώην στελέχη του στρατού καταβάλλουν προσπάθειες για να εξασφαλίσουν άσυλο από τις δυτικές χώρες. Οι σύζυγοι αυτών των αξιωματικών εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς, κυρίως σε ότι αφορά την παράνομη εξασφάλιση ερωτήσεων και απαντήσεων σε εξετάσεις του δημοσίου.

Η Γιενί Σαφάκ αφήνει πολλά υπονοούμενα για τον ρόλο του ΝΑΤΟ στην νέα υπόθεση, τονίζοντας ότι η Βορειοατλαντική συμμαχία συνεργάζεται με την χούντα στο εσωτερικό του τουρκικού στρατού.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή