Αβραμόπουλος: «H Ελλάδα ολοκλήρωσε την αποστολή της, να κάνουν το ίδιο και οι εταίροι της»

Αβραμόπουλος: «H Ελλάδα ολοκλήρωσε την αποστολή της, να κάνουν το ίδιο και οι εταίροι της»

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για το μεταναστευτικό και την απειλή της τρομοκρατίας, το G7, αλλά και το θέμα του ελληνικού χρέους μιλάει o Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης, Ιθαγένειας και Εσωτερικών Υποθέσεων, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Il Messaggero.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είναι πολύ κοντά. Εμείς, στην Κομισιόν, είμαστε πεπεισμένοι ότι η Ελλάδα ολοκλήρωσε την αποστολή της, τώρα πρέπει να κάνουν το ίδιο και οι εταίροι της» τονίζει ο κ. Αβραμόπουλος, για να προσθέσει: «Καλούμε όλα τα μέρη να επιδείξουν ευθύνη και να τιμήσουν το σημαντικό και επώδυνο έργο που η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός έφεραν σε πέρας τους τελευταίους μήνες.

Ο πρόεδρος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα συνεχίσει να διευκολύνει τις συνομιλίες, για να προκύψει μια συνολική λύση. Το Eurogroup συζήτησε σε βάθος το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, αλλά δεν έφτασε σε μια συνολική συμφωνία. Η όλη προσπάθεια και εργασία θα συνεχισθεί τις επόμενες εβδομάδες, με στόχο να επιτευχθεί μια συνολική λύση στην επόμενη συνεδρίαση της 15ης Ιουνίου».

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ) 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή