Βρετανία: Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απειλή για τις δημόσιες εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο

Βρετανία: Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απειλή για τις δημόσιες εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Βρετανίας είναι προετοιμασμένες για το ενδεχόμενο επιθέσεων σε δημόσιες εκδηλώσεις στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αλλά δεν διαθέτουν καμία πληροφορία για ύπαρξη συγκεκριμένων απειλών μετά τη βομβιστική επίθεση της Δευτέρας στο Μάντσεστερ κατά την οποία σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι, δήλωσε ένας υπουργός της κυβέρνησης.

Η Δευτέρα είναι δημόσια αργία στη Βρετανία και στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου πρόκειται να διεξαχθούν διάφορες εκδηλώσεις υψηλού προφίλ όπως ο Τελικός Κυπέλλου στο στάδιο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου το Σάββατο.

Ο υπουργός Ασφάλειας Μπεν Ουόλας δήλωσε στους δημοσιογράφους πως τα μέτρα, στα οποία έχουν αναφερθεί τα ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία τα νοσοκομεία έχουν ειδοποιηθεί να είναι έτοιμα για το Σαββατοκύριακο, εντάσσονται σε μια γενική λογική αυξημένης ασφαλείας και δεν οφείλονται σε συγκεκριμένες πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών.

«Αυτό είναι κυρίως προληπτικό [μέτρο]… Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απειλή για κάποιο ιδιαίτερο γεγονός», δήλωσε ο Μπεν Ουόλας στο ραδιόφωνο του BBC.

Ο υπουργός είπε ακόμη πως η αστυνομία είναι σίγουρη ότι έχει φθάσει σε ένα δίκτυο ανθρώπων που αναμείχθηκαν στην επίθεση της Δευτέρας και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση χρειάζεται εργαλεία προκειμένου να αναγκάσει εταιρίες όπως το Facebook να απομακρύνουν πιο γρήγορα επικίνδυνο υλικό που αναρτάται στο διαδίκτυο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή