Τίλερσον: «Οι ΗΠΑ αναλαμβάνουν την πλήρη ευθύνη για τη διαρροή»

Τίλερσον: «Οι ΗΠΑ αναλαμβάνουν την πλήρη ευθύνη για τη διαρροή»

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πλήρη ευθύνη για τη διαρροή πληροφοριών γύρω από την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ αναλαμβάνουν οι ΗΠΑ, ανακοίνωσε σημέρα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον.

Μιλώντας στο πλάι του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον στο Λονδίνο, ο Τίλερσον τόνισε πως «σε όλη την Αμερική ράγισαν καρδιές» με την είδηση της επίθεσης στη συναυλία της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε.

Η βρετανική αστυνομία ανέστειλε για λίγο την ανταλλαγή πληροφοριών με τις Ηνωμένες Πολιτείες την Πέμπτη, μετά την επανειλημμένη εμφάνιση εμπιστευτικών στοιχείων της έρευνας σε αμερικανικά ΜΜΕ.

«Αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη για αυτό και προφανώς λυπούμαστε για ό,τι συνέβη», είπε συγκεκριμένα ο Τίλερσον. «Όσον αφορά τη δημοσίευση πληροφοριών με ανάρμοστο τρόπο… οπωσδήποτε την καταδικάζουμε», προσέθεσε.

Μολαταύτα, τόνισε ότι είναι πεπεισμένος ότι η ιδιαίτερη σχέση που έχουν οι ΗΠΑ με τη Βρετανία θα αντέξει τις προστριβές που προκάλεσε η τελευταία διαρροή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή