Το κορίτσι που έγινε viral

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όποιος έχει ίντερνετ είναι δύσκολο την τελευταία εβδομάδα να μην έχει πετύχει κάπου τη Μαρίνα Σάττι. Μέχρι τις 19 Μαΐου το 30χρονο κορίτσι με πατέρα Σουδανό και μητέρα Ελληνίδα ήταν γνωστό κυρίως από τη διασκευή που είχε κάνει στο «Θα σπάσω κούπες», ξεπερνώντας τα 9 εκατομμύρια views στο YouTube. Το χαρακτηριστικό της Σάττι, που έχει σπουδάσει, εκτός από αρχιτεκτονική, κλασικό τραγούδι, πιάνο και χορό, είναι η εξαιρετική της φωνή, αλλά και η αγάπη της να συνδυάζει παραδοσιακές μουσικές και όργανα με ηλεκτρονικό ήχο. Το έκανε και με το «Αργοσβήνεις μόνη» του Τσιτσάνη, το οποίο διασκεύασε με τον μουσικό Tareq. Κάποιοι άλλοι τη γνώρισαν από τα μιούζικαλ όπου είχε συμμετάσχει -το «Shrek the Musical» ή τον «Βιολιστή στη στέγη»- ή από τηλεοπτικές σειρές, ενώ συμμετείχε και στην παράσταση του «Ερωτόκριτου» της Λυρικής Σκηνής. 

Την Παρασκευή όμως, όταν κυκλοφόρησε πρώτη φορά το νέο της κομμάτι με τίτλο «Μάντισσα», τη γνώρισαν και οι υπόλοιποι. Το κομμάτι, που κινείται μουσικά στο ίδιο στυλ (συνδυασμός παραδοσιακού και σύγχρονου ήχου), με βιντεοκλίπ ένα κινούμενο street party στους δρόμους της Αθήνας, έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες, έφτασε τα 900.000 views σε ένα 24ωρο και ξαφνικά η Μαρίνα ανακηρύχθηκε η νέα Μόνικα. Κάποιοι δυσανασχέτησαν με τον ντόρο. Κάποιοι απλώς σάστισαν – είναι πια τόσο ιδιαίτερο αυτό που κάνει; Ίσως όχι. Αλλά μέσα στο αφόρητα πληκτικό μουσικό mainstream του σκυλάδικου και του εξτένσιον, ένα φρέσκο κορίτσι με ωραία φωνή, καλοδουλεμένο κομμάτι και μια παρέα φίλες να χορεύουν στο βιντεοκλίπ προφανώς μοιάζει με όαση… ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή