Προσφυγικό: Το βάρος στην τοπική αυτοδιοίκηση, προανήγγειλε ο Γ. Μουζάλας

Προσφυγικό: Το βάρος στην τοπική αυτοδιοίκηση, προανήγγειλε ο Γ. Μουζάλας

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσανατολισμός της κυβέρνησης είναι να αναλάβουν οι δήμοι, υπό κρατική εποπτεία, την υποδοχή και την ένταξη όσων μεταναστών παραμείνουν στην χώρα μας, ενημέρωσε την Βουλή, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Γεωργαντά, ο κ. Μουζάλας εκτίμησε ότι ο καλύτερος φορέας για να αναλάβει εφεξής αυτό το έργο είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση με τη χρηματοδοτική στήριξη και την εποπτεία του κράτους.

Στο ερώτημα του βουλευτή εάν θα θεσπιστούν κριτήρια, ώστε ο αριθμός των ωφελούμενων από το πρόγραμμα μίσθωσης διαμερισμάτων στην Περιφέρεια να μην ξεπερνά ένα συγκεκριμένο όριο, ο αρμόδιος υπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει όριο στον αριθμό των προσφύγων που έχουν ενταχθεί σε αυτά τα προγράμματα αναλόγως με τον πληθυσμό της κάθε πόλης. Μάλιστα, μίλησε για μεγάλη επιτυχία του προγράμματος μίσθωσης διαμερισμάτων στις περισσότερες τοπικές κοινωνίες, είπε ότι είναι απολύτως ασφαλές και προανήγγειλε τη διάθεση 10.000 νέων θέσεων.

Τέλος, ο υπουργός ενημέρωσε ότι αντικαταστάθηκαν, σε ποσοστό τουλάχιστον 70%, τα συσσίτια από ένα πρόγραμμα χρήσης cash card, ώστε οι πρόσφυγες να νιώθουν αξιοπρέπεια και να έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν στους υπολογισμούς τους, ενώ με αυτόν τον τρόπο «επιστρέφονται» και χρήματα στο ελληνικό κράτος.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή