Ένα ειδικό OMEGA Speedmaster για τους νικητές του Μεταλλίου Stephen Hawking

Ένα ειδικό OMEGA Speedmaster για τους νικητές του Μεταλλίου Stephen Hawking

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η στενή σχέση της ΟMEGA και του χρονογράφου Speedmaster με τις διαστημικές αποστολές της NASA είναι λίγο έως πολύ γνωστή. Η ιστορία της OMEGA είναι γεμάτη επιστημονικά επιτεύγματα, όπως η κατάκτηση του διαστήματος και των ωκεανών, καθώς και επαναστατικές ανακαλύψεις στην ωρολογοποιία, στους τομείς της ακρίβειας των μηχανισμών και του μαγνητισμού. Φαντάζει λοιπόν ίσως αυτονόητη η συνεργασία της ελβετικής εταιρείας με το Φεστιβάλ Starmus, το οποίο συνδυάζει την επιστήμη, την τέχνη και τη μουσική και στοχεύει στο να βοηθήσει το ευρύ κοινό να κατανοήσει και να εκτιμήσει την επιστήμη. Από το 2011, έχουν πραγματοποιηθεί παραστάσεις και παρουσιάσεις από αστροναύτες, κοσμοναύτες, κατόχους βραβείου Νόμπελ και εξέχουσες προσωπικότητες από το χώρο της επιστήμης, του πολιτισμού, των τεχνών και της μουσικής. Η ανακοίνωση της συνεργασίας έγινε σε ειδική συνέντευξη τύπου στο Royal Society του Λονδίνου, την Παρασκευή 19 Μαΐου.

Ένα ειδικό OMEGA Speedmaster για τους νικητές του Μεταλλίου Stephen Hawking-1

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος και CEO της OMEGA, Raynald Aeschlimann, «όπως γνωρίζουμε καλά στην ωρολογοποιία, δεν είναι πάντα εύκολο να επικοινωνούμε τις νέες καινοτομίες ή τις περίπλοκες τεχνολογίες. Στον επιστημονικό τομέα σίγουρα συμβαίνει το ίδιο. Για αυτό αναγνωρίζουμε τη σπουδαιότητα του φεστιβάλ Starmus. Το φεστιβάλ αυτό προωθεί τη δημιουργικότητα, ώστε να βοηθήσει το ευρύ κοινό να καταλάβει και να εκτιμήσει τα πάντα γύρω από την επιστήμη. Η OMEGA έχει μια πλούσια ιστορία στον επιστημονικό κλάδο και θα θέλαμε να διατηρήσουμε την αφοσίωσή μας σε αυτόν τον σημαντικό τομέα». Ως μέρος αυτής της συνεργασίας, η OMEGA υποστηρίζει το μετάλλιο Stephen Hawking για την επικοινωνία της επιστήμης. Το μετάλλιο απονέμεται σε αυτούς που προωθούν την επιστήμη από τρεις διαφορετικούς κλάδους: μέσω της συγγραφή επιστημονικών κειμένων, του κινηματογράφο και της μουσικής και της τέχνης.

Ένα ειδικό OMEGA Speedmaster για τους νικητές του Μεταλλίου Stephen Hawking-2

Στις 20 Ιουνίου, στο φεστιβάλ Starmus, οι τρεις νικητές του Μεταλλίου Stephen Hawking θα λάβουν από έναν καινούριο χρονογράφο Speedmaster από κίτρινο χρυσό 18K. Ο ίδιος ο καθηγητής Hawking παρευρέθηκε στη συνέντευξη τύπου και μοιράστηκε τον ενθουσιασμό του για την υποστήριξη της OMEGA. «Είμαι πανευτυχής που η OMEGA ενώνει φέτος τις δυνάμεις της μαζί μας και που θα δοθούν αυτά τα ρολόγια στους νικητές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την OMEGA για αυτή την πρωτοβουλία και για τη χορηγία της».

Ένα ειδικό OMEGA Speedmaster για τους νικητές του Μεταλλίου Stephen Hawking-3

Τρεις ακόμη σημαντικοί καλεσμένοι έδωσαν το παρών στην εκδήλωση: ο καθηγητής Claude Nicollier, ο πρώτος Ελβετός αστροναύτης και στενός φίλος της OMEGA, ο καθηγητής Edvard Moser, διάσημος Νορβηγός ψυχολόγος και νευροεπιστήμονας και ο καθηγητής Garik Israelian, ιδρυτής του Starmus Festival (στη φωτογραφία μαζί με τον Stephen Hawking και τον Raynald Aeschlimann). Το φεστιβάλ Starmus IV θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 18 έως τις 23 Ιουνίου, στο Trondheim της Νορβηγίας. 

Ένα ειδικό OMEGA Speedmaster για τους νικητές του Μεταλλίου Stephen Hawking-4

ΤΟ ΡΟΛΟΪ

Η συγκεκριμένη έκδοση του OMEGA Speedmaster Moonwatch Professional έχει κάσα 42 mm και στεφάνη από κίτρινο χρυσό 18K ενώ και οι δείκτες και οι ενδείξεις των ωρών στο μαύρο καντράν είναι επίσης από κίτρινο χρυσό18K.

Ένα ειδικό OMEGA Speedmaster για τους νικητές του Μεταλλίου Stephen Hawking-5

Στο πίσω μέρος της κάσας αναγράφεται η φράση «ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΙΟΥ STEPHEN HAWKING ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ» ενώ υπάρχει χαραγμένη με λέιζερ και μία παράσταση που προσομοιάζει τον σχεδιασμό του ίδιου του μεταλλίου. Απεικονίζει τον κοσμοναύτη Alexei Leonov κατά τον πρώτο διαστημικό περίπατο της ανθρωπότητας, καθώς και την «Red Special» κιθάρα του Brian May, μέλους του συγκροτήματος Queen. Εάν αναρωτιέστε τι δουλειά έχει εδώ ένας ροκ σταρ, ο κ. May έχει διδακτορικό στην αστροφυσική και είναι από τους ιδρυτές του Φεστιβάλ Starmus. Το ρολόι ολοκληρώνεται με ένα μαύρο δερμάτινο λουρί και φέρει τον διάσημο μηχανισμό της OMEGA, calibre 1861, σχεδόν τον ίδιο κουρδιστό μηχανισμό που εξόπλιζε τα ρολόγια που φορούσαν οι αστροναύτες της NASA στο φεγγάρι.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή