Πλήγματα των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων εναντίον θέσεων τζιχαντιστών

Πλήγματα των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων εναντίον θέσεων τζιχαντιστών

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πολεμική αεροπορία της Αιγύπτου εξαπέλυσε σήμερα 6 αεροπορικές επιδρομές εναντίον «στρατοπέδων εκπαίδευσης τρομοκρατών» στη Λιβύη μετά την πολύνεκρη επίθεση με θύματα χριστιανούς κόπτες, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή τηλεόραση, τα στρατόπεδα εκπαίδευσης των τζιχαντιστών που επλήγησαν βρίσκονταν στην πόλη Ντέρνα, στην ανατολική Λιβύη.

Στρατιωτικές πηγές της Αιγύπτου επιβεβαίωσαν από την πλευρά τους, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ότι αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας της χώρας πραγματοποίησαν έξι πλήγματα εναντίον στρατοπέδων στη Ντέρνα της Λιβύης, όπου το Κάιρο πιστεύει ότι εκπαιδεύτηκαν οι μαχητές που διέπραξαν την αιματηρή επίθεση εναντίον χριστιανών.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της χώρας Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι δήλωσε ότι η πολεμική αεροπορία της Αιγύπτου έπληξε σήμερα στρατόπεδο εκπαίδευσης των τζιχαντιστών ως αντίποινα για την επίθεση εναντίον λεωφορείου που επέβαιναν χριστιανοί κόπτες, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 28 άνθρωποι.

«Προτού σας μιλήσω σήμερα, εξαπολύσαμε μια επιδρομή εναντίον ενός εκ των στρατοπέδων» όπου «όπου οι τζιχαντιστές εκπαιδεύονται» είπε ο επικεφαλής του κράτους της Αιγύπτου σε ένα διάγγελμα που μεταδόθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, χωρίς να διευκρινίσει την περιοχή που βομβάρδισαν οι αιγυπτιακές δυνάμεις.

«Η Αίγυπτος δεν θα διστάσει να πλήξει τα στρατόπεδα εκπαίδευσης των τρομοκρατών παντού, στο έδαφός της όπως και στο εξωτερικό» διαβεβαίωσε ο ίδιος και προσέθεσε ότι τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν σήμερα στην Αίγυπτο δεν θα μείνουν χωρίς απάντηση.

Εξάλλου, ο Σίσι τόνισε ότι τα κράτη που στηρίζουν και χρηματοδοτούν την τρομοκρατία θα τιμωρηθούν.

Τον Φεβρουάριο του 2015 η Αίγυπτος εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Λιβύη μετά την προβολή ενός βίντεο που έδειχνε τον αποκεφαλισμό εκεί 21 χριστιανών, στην πλειονότητά τους Αιγύπτιων κοπτών.

«Θα προστατεύσουμε το λαό μας και την εθνική ασφάλεια της Αιγύπτου από το κακό» υποσχέθηκε σήμερα ο Αιγύπτιος πρόεδρος.

Επιπλέον απευθύνθηκε στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ:

«Είπατε ότι προτεραιότητά σας είναι η μάχη εναντίον της τρομοκρατίας και είμαι πεπεισμένος ότι είστε ικανός να το πράξετε».

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή