Το Μονακό υποδέχεται με αλλαγές την F1

Το Μονακό υποδέχεται με αλλαγές την F1

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Μονακό φέτος έχει ήδη περάσει ένα πολύ σπουδαίο αθλητικό έτος: Η ποδοσφαιρική ομάδα κατέκτησε μετά 17 χρόνια το πρωτάθλημα Γαλλίας και έφτασε μέχρι και τον ημιτελικό του UEFA Τσάμπιονς Λιγκ, η μπασκετική ομάδα του πριγκιπάτου επίσης έφτασε ώς και τον ημιτελικό του FIBA Τσάμπιονς Λιγκ και τερμάτισε πρώτη στην κανονική περίοδο του γαλλικού πρωταθλήματος, στο ράλι Μόντε Κάρλο του WRC θριάμβευσε ένας Γάλλος (ο Σεμπαστιάν Οζιέ), ενώ και στο τουρνουά τένις νικητής αναδείχθηκε ένας λατρεμένος του γαλλικού και μονεγάσκικου κοινού, ο Ραφαέλ Ναδάλ.

Καλά όλα αυτά, αλλά σήμερα είναι το Γκραν Πρι του Μονακό! Η Φόρμουλα 1 είναι ο… πρίγκιπας του αθλητικού Μονακό, αλλά και το γκραν πρι εκεί είναι ο βασιλιάς του ημερολογίου του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Αυτό που περιμένουμε σήμερα το μεσημέρι να δούμε είναι εάν ο νέος πρίγκιπας επί της ασφάλτου θα είναι ένας εκ των δύο μεγάλων διεκδικητών του τίτλου φέτος –δηλαδή ο Λιούις Χάμιλτον με Μερσέντες ή ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Φεράρι, που προηγείται στην κατάταξη με έξι βαθμούς διαφορά– ή θα προκύψει μία ακόμη έκπληξη από αυτές που στο παρελθόν μάς έχει χαρίσει το στενότερο σιρκουί του πρωταθλήματος.

Κοντά στις Μερσέντες (αφού και ο Βάλτερι Μπότας έχει μπει με αξιώσεις στη διεκδίκηση κάθε κούρσας) και τις Φεράρι (με τον επίσης Φινλανδό Κίμι Ράικονεν να ποντάρει στην πείρα του), βρίσκονται και οι ανανεωμένες Ρεντ Μπουλ, με τον ανερχόμενο Μαξ Φερστάπεν να δείχνει από τις δοκιμές τα… δόντια του.

Η πρόγνωση του καιρού είναι καλή, άρα οι ομάδες προβλέπουν σκληρή μάχη με τα νέα ευέλικτα μονοθέσια που χρησιμοποιούνται φέτος. Ωστόσο, οι πιλότοι δηλώνουν ότι τους ανησυχούν τα νέα κερμπ της πίστας κοντά στην έξοδο του συμπλέγματος της πισίνας, πλάι στο λιμάνι: «Αυτό το μεγάλο κίτρινο πράγμα μην το αγγίξετε αν είστε σε μονοθέσιο Φόρμουλας 1, μοιάζει με ράμπα απογείωσης», είπε αστειευόμενος ο Ρομέν Γκροζάν, πιλότος της Χάας. Ο Χάμιλτον είπε ότι δεν έχει καταλάβει γιατί αυτές οι γωνίες στον δρόμο έχουν αλλαχθεί, ενώ ο Μπότας χαρακτήρισε τα νέα κερμπ «υπερβολικά».

Σημειώνεται ότι ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Φερνάντο Αλόνσο θα απουσιάσει από το Μονακό διότι προτίμησε να συμμετάσχει στους αγώνες Indy 500 της Ιντιανάπολις στις ΗΠΑ. Κάποιοι άσπονδοι φίλοι του τού πρότειναν να συνεχίσει μετά και στο Ουίμπλεντον, με αποτέλεσμα να φωτογραφηθεί ο Ισπανός σε γήπεδο τένις, εμφανώς αυτοσαρκαζόμενος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή