Πιο σοβαρό το τραύμα στον μηρό

Πιο σοβαρό το τραύμα στον μηρό

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» παρέμενε για προληπτικούς λόγους ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, που τραυματίστηκε από την έκρηξη του παγιδευμένου δέματος το απόγευμα της Πέμπτης. Σύμφωνα με τους επικεφαλής της ιατρικής ομάδας που έχει αναλάβει τη φροντίδα του κ. Παπαδήμου, Βασίλη Βουγά, συντονιστή διευθυντή του Α΄ Χειρουργικού Τμήματος και Γιώργο Χαρκιολάκη, συντονιστή διευθυντή του Τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής, ο λόγος για τον οποίο ο κ. Παπαδήμος εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) είναι για καλύτερη παρακολούθηση της υγείας του, η οποία εξελισσόταν ομαλά. Εφόσον τα ζωτικά σημεία του κ. Παπαδήμου παραμείνουν σταθερά, αναμένεται να βγει από τη ΜΕΘ και να συνεχίσει τη νοσηλεία του σε απλό θάλαμο νοσηλείας.

Ο πρώην πρωθυπουργός υπέστη πολλά τραύματα στον θώρακα, στην κοιλιακή χώρα και στα πόδια, εκ των οποίων τα περισσότερα αντιμετωπίστηκαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών αμέσως μετά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο. Το πιο σοβαρό ήταν στον δεξί μηρό, και για το οποίο χρειάστηκε ο κ. Παπαδήμος να υποβληθεί σε χειρουργικούς καθαρισμούς και συνεχείς αλλαγές. Φτάνει σε βάθος έως τους μυς και όπως ανέφεραν στην «Κ» γιατροί του νοσοκομείου, πρόκειται για «ένα μεγάλο ανοιχτό τραύμα στο πόδι, το οποίο χρειάζεται περιποίηση. Σε αυτές τις περιπτώσεις η φροντίδα είναι κυρίως να μη μολυνθεί».

Τόσο ο κ. Παπαδήμος όσο και οι δύο υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδος που τραυματίστηκαν ελαφρά και έχουν λάβει εξιτήριο από προχθές διακομίσθηκαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Ευαγγελισμού με ασθενοφόρο ΕΚΑΒ λίγο μετά τις 7 μ.μ. της περασμένης Πέμπτης. Εκεί παρασχέθηκαν στον κ. Παπαδήμο οι πρώτες βοήθειες για αρκετά επιφανειακά τραύματα, ενώ υποβλήθηκε σε πλήρη κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στα ΤΕΠ, ο κ. Παπαδήμος είχε τις αισθήσεις του και επικοινωνούσε με τους γιατρούς, οι οποίοι τον καθησύχασαν. Ο πρώτος χειρουργικός καθαρισμός του τραύματος στον δεξί μηρό έγινε το βράδυ της ίδιας ημέρας με γενική αναισθησία και εν συνεχεία ο κ. Παπαδήμος εισήχθη στη ΜΕΘ, σε ειδικό μονόκλινο χώρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το απόγευμα της Πέμπτης στον «Ευαγγελισμό» είναι έντονη η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή