ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

ΥΠΕΣ Βρετανίας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο διαφυγής μελών του τρομοκρατικού «δικτύου»

REUTERS

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Πιθανώς να μην έχουν συλληφθεί όλα τα μέλη του δικτύου των βομβιστών της επίθεσης στο Μάντσεστερ, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Αμπερ Ραντ, ενώ σημείωσε ότι μπορεί να βρεθεί ένας τρόπος καλύτερης συνεργασίας με τις εταιρίες ηλεκτρονικών διαδικτυακών παροχών, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση της αστυνομίας, σε πληροφορίες σχετικές με την δράση των τρομοκρατών.

Η υπουργός Εσωτερικών της χώρας σημείωσε ακόμη πως θα δοθεί έμφαση στην συνεργασία με τις εταιρίες που έχουν αναπτύξει συστήματα και κωδικούς αποκρυπτογράφησης μηνυμάτων.

Σημείωσε. δε, πως αν υπάρχουν ανάγκες για την διάθεση μεγαλύτερου αριθμού από το προσωπικό ασφάλειας, οι αρμόδιες αρχές θα μεριμνήσουν γι' αυτό.

Στο πλαίσιο των μέτρων που ενδέχεται να εφαρμοστούν κατά των εταιριών - παρόχων διαδικτυακών συνδέσεων και σχετικά με τη δράση τρομοκρατών, συμπεριλαμβάνεται η επιβολή προστίμων, όπως κατέστησε σαφές σε σημερινή του δήλωση ο υπουργός Ασφάλειας της Βρετανίας, Μπεν Ουάλας.

Ο ίδιος, τόνισε ότι μερικές από τις εταιρίες προσπαθούν να βελτιώσουν την συνεργασία τους με τις αρχές, αναφορικά με τις επικοινωνίες υπόπτων για τρομοκρατική δράση.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ