Ωρα Αθλητισμού στη Μάνη

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον… σπόρο για να καλλιεργηθούν και άλλα αθλήματα, πέρα από τα δημοφιλή, έριξαν στην πετρώδη αλλά όμορφη γη της Μάνης κορυφαίοι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες. Ύστερα από πρόταση της ομάδας αθλημάτων παραλίας «Μάνη Beach Soccer» στον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, την περιοχή επισκεφτήκαν Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές, οι οποίοι συναντήθηκαν με τους μαθητές των σχολείων και τους φορείς του δήμου Ανατολικής Μάνης και ενημερώθηκαν για το επίπεδο των αθλητικών υποδομών. Οι παλαιές δόξες του χώρου υποσχέθηκαν ότι θα βοηθήσουν για να αναπτυχθεί ο αθλητισμός στο νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδος. Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του δήμου Ανατολικής Μάνης.

«Ο Σύλλογος μας βρίσκεται πάντα δίπλα σε αυτές τις προσπάθειες. Έχουμε πάει σε πολλά σχολεία της χώρας, αλλά πρώτη φορά βρεθήκαμε τόσο μακριά από την Αθήνα. Δυστυχώς είδαμε ότι σε αυτή την περιοχή δεν υπάρχουν πολλές αθλητικές υποδομές. Ελπίζουμε ότι η επίσκεψή μας θα δώσει το έναυσμα για να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις και σύλλογοι ολυμπιακών αθλημάτων. Εμείς ως ΣΕΟ θα είμαστε δίπλα σε όποια προσπάθεια γίνει», δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη.

Οι πρωταθλητές μας μίλησαν στους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Αρεόπολης και ξεναγήθηκαν στο κλειστό αθλητικό κέντρο που κατασκευάζεται. «Λυπάμαι που σε αυτή την περιοχή δεν έχουν συλλόγους πάλης. Είμαι σίγουρος ότι από εδώ θα έβγαιναν πολλοί πρωταθλητές γιατί τα παιδιά διαθέτουν τον ιδανικό σωματότυπο. Συγχαρητήρια στον καθηγητή των ΤΕΦΑΑ Γιώργο Ροζάκη, χάρη στην πρωτοβουλία του οποίου βρεθήκαμε εδώ», τόνισε ο ασημένιος Ολυμπιονίκης της πάλης, Πέτρος Γαλακτόπουλος.

Οι αθλητές πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας της Αρεόπολης, όπου συζήτησαν με τον διευθυντή Αργύρη Μαριόλη. Στη συνέχεια μετέβησαν στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού Κότρωνα, το οποίο παρουσιάζει εντυπωσιακό έργο για την εκπαίδευση των παιδιών της περιοχής και όχι μόνο.

«Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν για να χαρίσουν ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά και στους κατοίκους του τόπου τους. Θέλω να πιστεύω ότι ύστερα από την επίσκεψή μας κάποια παιδιά θα ενδιαφερθούν και για άλλα αθλήματα, εκτός από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ», υπογράμμισε η γ.γ. του ΣΕΟ και Ολυμπιονίκης της πάλης, Βούλα Ζυγούρη.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής των πρωταθλητών στη Μάνη η νέα γενιά της περιοχής είχε την ευκαιρία να μάθει τις κινήσεις της άρσης βαρών από την πρωταθλήτρια κόσμου Μαρία Χριστοφορίδου, να δει επίδειξη πυγμαχίας από τον πρωταθλητή Ελλάδος Πουλίκο Τσαγκράκο και να γνωρίσει ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος με τη βοήθεια του Ολυμπιονίκη και παγκόσμιου πρωταθλητή Ανδρέα Κοσματόπουλου. «Η περιοχή διαθέτει έναν Όμιλο και οι άνθρωποί του δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Χρειάζονται όμως βοήθεια. Οι συνθήκες για ιστιοπλοΐα σε αυτή την περιοχή είναι ιδανικές και θα μπορούσαν να δημιουργηθούν πολλοί όμιλοι και να γίνονται και καμπ προετοιμασίας», τόνισε ο ιστιοπλόος. Στη Μάνη βρέθηκαν και ο χάλκινος Ολυμπιονίκης της πάλης Γιώργος Χατζηιωαννίδης και η χάλκινη Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Χριστίνα Γιαζιτζίδου. «Συζητήσαμε με τους ανθρώπους του ιστιοπλοϊκού ομίλου για να εντάξουν και την κωπηλασία μέσα στις δραστηριότητές τους. Εάν το αποφασίσουν εμείς θα τους φέρουμε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και θα βοηθήσουμε για την ανάπτυξη του αθλήματος στην περιοχή», δήλωσε η Ολυμπιονίκης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή