Αναιμική η αγορά κρατικών ομολόγων

Αναιμική η αγορά κρατικών ομολόγων

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποτονικές  συναλλαγές που δεν ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ επικρατούν στην δευτερογενή ηλεκτρονική αγορά τίτλων καθώς η σημερινή αργία στις αγορές της Αγγλίας έχει περιορίσει στο ελάχιστο τις συναλλαγές στις αγορές ομολόγων στις διεθνείς πλατφόρμες.

Ειδικότερα το spread του 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στις 552 μονάδες βάσης με το strip των 20 ομολόγων να κυμαίνεται στα 77,50 λεπτά του ευρώ.

Η τιμή του ετήσιου ομολόγου διαμορφώνεται στα 99,95λεπτά του ευρώ με την απόδοση να κυμαίνεται στο 3,66%. Η τιμή του 2ετούς ομολόγου ανέρχεται στα 98,50 λεπτά του ευρώ και η απόδοση διαμορφώνεται στο 5,61%. Το 10ετές ομόλογο αποτιμάται στα 85,10 λεπτά του ευρώ με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 5,83%.

Στα εταιρικά ομόλογα η τιμή του ΟΠΑΠ ανέρχεται στα 101,60 λεπτά του ευρώ με την απόδοση να κυμαίνεται στο 2,89%, ενώ για το εταιρικό ομόλογο της Housemarket (Fourlis) η τιμή κυμαίνεται στα 102,05 λεπτά με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 4,47%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή