Μακρόν προς Πούτιν: «Αμεσα αντίποινα» αν χρησιμοποιηθούν χημικά όπλα στη Συρία

Μακρόν προς Πούτιν: «Αμεσα αντίποινα» αν χρησιμοποιηθούν χημικά όπλα στη Συρία

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χρήση χημικών όπλων στη Συρία θα αντιμετωπιστεί με «άμεσα αντίποινα», διεμήνυσε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, προς τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη συνάντηση των δύο ηγετών στις Βερσαλλίες.

«Υπάρχει μια ξεκάθαρη κόκκινη γραμμή από την πλευρά μας, η χρήση των χημικών όπλων, από όποια πλευρά κι αν προέρχεται» επισήμανε ο Μακρόν, προσθέτοντας ότι «κάθε χρήση χημικών όπλων θα αντιμετωπιστεί με αντίποινα και άμεση απάντηση, σε κάθε περίπτωση εκ μέρους των Γάλλων», τόνισε ο ίδιος.

Ο Γάλλος πρόεδρος επιπλέον ευχήθηκε να «ενισχυθεί» η «εταιρική σχέση με τη Ρωσία» στο θέμα της μάχης εναντίον της τρομοκρατίας στη Συρία. «Η απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η μάχη κατά της τρομοκρατίας και η εξάλειψη των τρομοκρατικών οργανώσεων και ιδίως του Ντάες», το αραβικό ακρωνύμιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

«Είναι η κατευθυντήρια γραμμή της δράσης μας στη Συρία και επ’ αυτού θέλω, εκτός της δουλειάς που κάνουμε στο πλαίσιο του συνασπισμού, να μπορέσουμε να ενισχύσουμε την εταιρική μας σχέση με τη Ρωσία», υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους τάχθηκε υπέρ μιας «δημοκρατικής μετάβασης» στη Συρία, όμως «προστατεύοντας το κράτος της Συρίας». «Στην περιοχή, τα κράτη που έχουν καταρρεύσει συνιστούν μια απειλή για τις δημοκρατίες μας και το είδαμε, κάθε φορά, το αποτέλεσμα ήταν να προωθούν τις τρομοκρατικές οργανώσεις», ανέφερε.

Πυρά κατά Russia Today και Sputnik

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης Russia Today και Sputnik, τα οποία χρηματοδοτούνται από το Κρεμλίνο, διαδραμάτισαν ρόλο «οργάνων επηρεασμού και προπαγάνδας» κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στη Γαλλία, υποστήριξε ακόμη ο Μακρόν.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία η ομάδα του Μακρόν είχε καταγγείλει αυτά τα δύο ρωσικά ΜΜΕ ότι αποτελούσαν «μέρος ενός μηχανισμού που είχε στόχο να μας βλάψει» και να ευνοήσει υποψήφιους που τάσσονταν υπέρ μιας επαναπροσέγγισης με τη Μόσχα, όπως η αντίπαλος του κεντρώου στον δεύτερο γύρο των εκλογών, η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή