Αφγανιστάν: Διεθνής διάσκεψη για την ειρήνη, την ασφάλεια και την εθνική συμφιλίωση

Αφγανιστάν: Διεθνής διάσκεψη για την ειρήνη, την ασφάλεια και την εθνική συμφιλίωση

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Αφγανιστάν θα διοργανώσει διεθνή διάσκεψη για την ειρήνη, την ασφάλεια και την εθνική συμφιλίωση την επόμενη εβδομάδα, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο Αφγανό διπλωμάτη, στην πόλη Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν.

Η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί σε μία περίοδο έξαρσης της πολεμικής βίας και κλιμάκωσης των επιθέσεων των Ταλιμπάν, με συνέπεια το θάνατο δεκάδων αστυνομικών κατά τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με τον Ζαρντάστ Σαμς, που είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της πρεσβείας του Αφγανιστάν στο Ισλαμπάντ, για την διάσκεψη αυτή, έχουν προσκληθεί περισσότερες από 20 χώρες, ενώ θα πραγματοποιηθεί στην Καμπούλ, στις 6 Ιουνίου.

“Η διάσκεψη αυτή (Kabul Process meeting) θα πραγματοποιηθεί υπό τις οδηγίες του προέδρου Ασράφ Γκανί και περιλαμβάνει μια σειρά διαβουλεύσεων για την κατάσταση στο Αφγανιστάν,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σαμς, στο πρακτορείο Xinhua.

Η ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας σε θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των ζητημάτων που θα εξεταστούν στην διάσκεψη, με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων διπλωματών, αλλά κι άλλων αξιωματούχων.

Στη διεθνή αυτή συνάντηση, θα λάβει μέρος και το Πακιστάν σε της “πολιτικής συμμετοχής του, σε όλες τις συναντήσεις με τη συμμετοχή του Αφγανιστάν” αλλά και για να υποστηρίξει τις προσπάθειες για την ειρήνη και την συμφιλίωση στην αναφερόμενη περιοχή.

(Πηγή: ΑΠΕ, XINHUA)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή