Διαψεύδουν Μαξίμου και ΥΠΟΙΚ τα σενάρια της Bild

Διαψεύδουν Μαξίμου και ΥΠΟΙΚ τα σενάρια της Bild

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας «Bild» ότι η κυβέρνηση θα παραιτηθεί από την επόμενη καταβολή δόσης τον Ιούλιο, εάν οι δανειστές δεν καταλήξουν σε συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους, διαψεύδουν με δήλωσή τους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του πρακτορείου Reuters, ο κ. Τζανακόπουλος είπε «αυτό δεν είναι αλήθεια, θα υπάρξει λύση στις 15 Ιουνίου».

Ο κ. Τσακαλώτος από την πλευρά του αναφερόμενος στο σχετικό δημοσίευμα είπε: «Η Bild διαστρέβλωσε τις χθεσινές μου δηλώσεις. Ποτέ δεν είπα ότι θα απορρίψουμε τη δόση του Ιουλίου. Δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα».

Ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε παράλληλα: «Αυτό που είπα είναι ότι η εκταμίευση δεν είναι το θέμα, καθώς όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας. Αλλά η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι μια εκταμίευση χωρίς σαφήνεια στο θέμα του χρέους δεν αρκεί για να αντιστρέψει το κλίμα στην οικονομία».

Η γερμανική εφημερίδα Bild αναφέρει σε δημοσίευμα ότι «η Αθήνα προτίθεται εν ανάγκη να παραιτηθεί από την επόμενη δόση των 7 δισ. ευρώ, εάν δεν γίνει ελάφρυνση του χρέους της».

Μάλιστα ο αρθρογράφος σημειώνει ότι «για τον λόγο αυτό η ελληνική κυβέρνηση έχει βάλει χρήματα στην άκρη, μην πληρώνοντας λογαριασμούς, μεταξύ άλλων, σε εταιρείες».

Η γερμανική εφημερίδα γράφει, επίσης, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα καταβάλει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της, χωρίς να πρέπει να πάρει νέο δάνειο.

Υπογραμμίζει δε ότι η Αθήνα έχει επανειλημμένα τονίσει ότι θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που ψηφίστηκαν μόνον εάν γίνει ελάφρυνση του χρέους, κάτι το οποίο όμως αποκλείουν ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδίως η Γερμανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή