Οι λεπτομέρειες ήταν «κόκκινες» στον πρώτο τελικό

Οι λεπτομέρειες ήταν «κόκκινες» στον πρώτο τελικό

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δύναμη της έδρας, η προσεκτική άμυνα του Ολυμπιακού στα τρία τελευταία λεπτά και η επιθετική αδυναμία του Παναθηναϊκού στο ίδιο διάστημα έκριναν τον πρώτο τελικό των πλέι οφ (63-58) που χαρακτηρίστηκε από τη χαμηλή ποιότητα, την έλλειψη καλού ρυθμού και από τις δύο ομάδες και την αστοχία, ακόμα και στις ελεύθερες βολές. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν ιδιαίτερα κουρασμένοι από την προσπάθειά τους στο ευρωπαϊκό φάιναλ φορ, ενώ οι «πράσινοι» έπαιξαν με πνευματική συγκέντρωση, ήλεγξαν τα ριμπάουντ, αλλά αποδείχθηκαν ημιμαθείς στις τελευταίες καθοριστικές φάσεις για τον τρόπο και την εφαρμογή συστημάτων που θα έδιναν τη νίκη και την ανατροπή του μειονεκτήματος έδρας. Στον Ολυμπιακό, όλες οι αναλύσεις συμπερασμάτων καταλήγουν στην άμεση βελτίωση που επιβάλλεται να υπάρξει στον δεύτερο τελικό, μεθαύριο στο ΟΑΚΑ, γιατί με παρόμοια εμφάνιση, ο Παναθηναϊκός αγωνιζόμενος στην έδρα του, θα έχει σαφές προβάδισμα για να ισοφαρίσει σε 1-1 νίκες.

Στον Παναθηναϊκό, παρά την αισθητή βελτίωση που παρουσίασε στο ΣΕΦ και της ψυχολογικής ενδυνάμωσης για τη διεκδίκηση του τίτλου, οι λεπτομέρειες παρέμειναν άλυτο… «μυστήριο» για τους παίκτες και τις εντολές που είχαν από τον Τσάβι Πασκουάλ. Οι «πράσινοι» θεωρούν ότι μπορούν να οδηγήσουν τη σειρά των τελικών, τουλάχιστον, μέχρι τον πέμπτο αγώνα για να μεγιστοποιήσουν το άγχος του Ολυμπιακού.

• Η ΑΕΚ προηγείται του Αρη με 1-0 νίκες στον μικρό τελικό και επικράτησε εύκολα (90-74), αν και απουσίασαν οι Μακ Γκραθ και Ούκιτς, όπως θα συμβεί και στον δεύτερο αγώνα, αύριο, στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, ενώ ο Αρης αναμένεται να ενισχυθεί με τον Ουίλ Κάμινγκς.

• Nέα εποχή στον πάγκο του ΠΑΟΚ, αρχίζει με την ανανέωση του προπονητή και την αντικατάσταση του Σούλη Μαρκόπουλου από τον Ηλία Παπαπαθεοδώρου, ο οποίος επιστρέφει στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας για τη μεγαλύτερη -μέχρι τώρα- πρόκληση της καριέρας του. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς και ο Σούλης Μαρκόπουλος αποφάσισαν από κοινού να μη συνεχιστεί η συνεργασία, ύστερα από παραμονή οκτώ χρόνων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή