Πλήρης κάλυψη Τραμπ στον γαμπρό του, Κούσνερ

Πλήρης κάλυψη Τραμπ στον γαμπρό του, Κούσνερ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστρέφοντας στην Ουάσιγκτον ύστερα από τη διεθνή περιοδεία του στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη, ο Ντόναλντ Τραμπ διαπίστωσε ότι η θύελλα για τις θρυλούμενες σχέσεις του με τη Μόσχα δεν έχασε τίποτα από την έντασή της στις εννέα ημέρες της απουσίας του. Ακόμη χειρότερα, νέα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών ενέπλεξαν στο πολύκροτο σίριαλ τον γαμπρό του Τζάρεντ Κούσνερ. Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ, ο 36χρονος σύζυγος της κόρης του Τραμπ, Ιβάνκα, επιχείρησε, προτού ακόμη αναλάβει τα καθήκοντά του ο νέος πρόεδρος, να δημιουργήσει μυστικό κανάλι απευθείας επικοινωνίας με το Κρεμλίνο.

Καλύπτοντας πλήρως τον γαμπρό του, ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε στους New York Times ότι «ο Τζάρεντ κάνει σπουδαία δουλειά για τη χώρα» και ότι του έχει «πλήρη εμπιστοσύνη». Αμισθος σύμβουλος του Λευκού Οίκου, ο Κούσνερ είναι ένας από τους κορυφαίους βοηθούς του Ντόναλντ Τραμπ, μεταξύ άλλων και για τα προβλήματα της Μέσης Ανατολής. Σε άλλες δηλώσεις του, αυτήν τη φορά μέσω Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος καυτηρίασε τα μέσα ενημέρωσης, υποστηρίζοντας ότι πολλές από τις υποτιθέμενες διαρροές, που επικαλούνται ανώνυμους αξιωματούχους, είναι ψευδείς, κατασκευασμένες ειδήσεις (fake news). Σύμφωνα με τους New York Times, ο Ντόναλντ Τραμπ σκέφτεται να προχωρήσει σε σοβαρό ανασχηματισμό στο προσωπικό του Λευκού Οίκου, απογοητευμένος με την ανικανότητα των σημερινών συνεργατών του να σταματήσουν την επικοινωνιακή καταιγίδα γύρω από τις υποτιθέμενες σχέσεις του με τη Ρωσία. Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι σχεδιάζουν ένα είδος «αίθουσας επιχειρήσεων» στον Λευκό Οίκο για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, που έχει στοιχειώσει την προεδρία Τραμπ, από ομάδα δικηγόρων και επικοινωνιολόγων.

Στηρίζουν τον Κούσνερ

Πάντως, κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και των Ρεπουμπλικανών στάθηκαν στο πλευρό του Κούσνερ, θεωρώντας παντελώς αβάσιμες τις όποιες υποψίες. Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Χέρμπερτ Μακμάστερ δήλωσε ότι τα μυστικά κανάλια επικοινωνίας είναι «φυσιολογικές και αποδεκτές κινήσεις», ενώ ανάλογη γνώμη εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζον Κέλι. Την προθυμία του Κούσνερ να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις στο Κογκρέσο εξήρε ο γερουσιαστής Μπομπ Κόρκερ, επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή