Η Εθνική Τράπεζα στηρίζει τη νεανική επιχειρηματικότητα

Η Εθνική Τράπεζα στηρίζει τη νεανική επιχειρηματικότητα

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας που διοργάνωσε για έβδομη συνεχή χρονιά η Εθνική Τράπεζα με τη βράβευση 10 προτάσεων. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds για τη στήριξη και ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΤΕ, στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν μεμονωμένα ή σε ομάδες 713 άτομα και υπεβλήθησαν συνολικά 401 προτάσεις.

Με αφορμή τον διαγωνισμό, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, σημείωσε: «Εμείς στην Εθνική Τράπεζα στηρίζουμε τη νεανική επιχειρηματικότητα με θεσμούς όπως το business seeds, προσφέροντας ένα πλήρες φάσμα υποστήριξης, ενθάρρυνσης και μεταφοράς τεχνογνωσίας σε καινοτόμες ιδέες με επιχειρηματική προοπτική, και γι’ αυτό όλοι εσείς πρέπει να συνεχίσετε να κυνηγάτε με όρεξη τις ιδέες σας και τα όνειρά σας. Η αλλαγή δεν θα έρθει απέξω ή από την πολιτεία μόνο, αλλά από εμάς τους ίδιους. Εμείς θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την ανάκαμψη και τη δημιουργία».

Το πρώτο χρηματικό βραβείο 20.000 ευρώ στον Ευάγγελο Πτερνέα για την πρότασή του «Vitruvius», το 2ο βραβείο ύψους 10.000 ευρώ στους Γ. Μπόντζιο και Βασιλική Καλαϊντζίδου για την πρότασή τους «Fieldscale», το 3ο βραβείο 6.000 ευρώ στoν Κωνσταντίνο Χαλκιά για την πρότασή του «Saferandom» και το 4ο χρηματικό βραβείο 4.000 ευρώ στην ομάδα των Χρήστο Σταμάτη και Γιάννη Στοΐτση για την πρότασή τους «Μermix». Απονεμήθηκαν επίσης 6 χρηματικά βραβεία 1.500 ευρώ έκαστο στους: Μάνο Γεωργουδάκη («Binalive»), Απόστολο και Μαρίνο Καρτέρη («AID»), Αικατερίνη Σαντίκου («Workathlon»), στην ομάδα των Παναγιώτη Τσάγγα, Σταυρούλας Στούμπου και Διονύση Ρόδη («Susurrus»), στους Ανδρέα Τσάμη και Αθανάσιο Σκούρα για την πρότασή τους για ένα Εξυπνο-Καινοτόμο Σύστημα Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ορού Τυρογάλακτος και στον Χριστόδουλο Ψάλτη για την πρότασή του «Mist.io».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή