Η τελευταία κατοικία του Κων/νου Μητσοτάκη που επέλεξε ο ίδιος

Η τελευταία κατοικία του Κων/νου Μητσοτάκη που επέλεξε ο ίδιος

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγο έξω από τα Χανιά, στην περιοχή Αργουλιδές Χανιών, θα είναι η τελευταία κατοικία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, μία περιοχή, άγνωστη στο ευρύ κοινό, στην οποία ο ίδιος είχε επιλέξει να φτιάξει δύο τάφους.

Στο σημείο που είναι γνωστό στους ντόπιους, ως οι «βράχοι του Αργουλιδέ» υπάρχει ένα μικρό νεκροταφείο. Εκεί σε αυτή την ήσυχη περιοχή, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ετοίμασε τα τελευταία χρόνια την τελευταία του κατοικία.

Η τοποθεσία βρίσκεται περίπου ένα χιλιόμετρο, από τους τάφους των Βενιζέλων και είναι ένα μέρος ήσυχο, γεμάτο ελιές, όπου μπορεί κανείς να αγναντέψει το ηλιοβασίλεμα στο Κρητικό Πέλαγος

Μιλώντας παλαιότερα στο «Βήμα» ο Κων/νος Μητσοτάκης είχε μιλήσει για τον χώρο αυτό και την επιλογή του να φτιάξει εκεί τον τάφο της συζύγου του και τον δικό του.

«Τον χώρο αυτό μού τον πρότεινε η κόρη μου η Αλεξάνδρα. Είναι ένα μικρό νεκροταφείο, με μια εκκλησία χωμένη στους βράχους, με πυκνή βλάστηση, κοντά σε ένα μικρό και ταπεινό χωριουδάκι, άγνωστο στον πολύ κόσμο. Ολα αυτά τα χρόνια φρόντισα και φτιάξαμε διάφορα, όπως περιμάντρωση, συντήρηση των δένδρων, αύξηση της πυκνής βλάστησης, δημιουργία δύο τάφων…».

Εκεί είναι η τελευταία κατοικία της Μαρίκας Μητσοτάκη από το 2012 και δίπλα της θα βρεθεί την Πέμπτη ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην περιοχή, στους βράχους, υπάρχει, ένα μικρό εκκλησάκι, του Τιμίου Σταυρού, το οποίο επισκεπτόταν προς τιμήν της μητέρας του Σταυρούλας Πλουμιδάκη και κάθε χρόνο, στις 14 Σεπτεμβρίου, όπως είχε εκμυστηρευτεί ο ίδιος, γινόταν ένα μικρό πανηγυράκι, πριν αφήσει την Κρήτη και πάρει τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή