Στ. Θεοδωράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει την εξουσία

Στ. Θεοδωράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει την εξουσία

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόβλεψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνον δεν θα ρισκάρει νέα ρήξη με τους εταίρους, αλλά ότι θα αποδεχθεί τα πάντα προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία για όσο περισσότερο μπορεί έκανε χθες ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης, τονίζοντας επιπλέον πως γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις δεν θα έχουν κανένα άλλοθι να μη βρουν τον τρόπο για να διεκδικήσουν την ψήφο από κοινού στις επόμενες κάλπες.

«Ο κ. Τσίπρας θα προσπαθήσει να το φτάσει μέχρι το 2019. Αυτή είναι η εκτίμησή μου, την κάνω εδώ και καιρό και επομένως, επειδή έχουμε πολύ καιρό μπροστά μας, θα ήταν καλό για τη χώρα οι εκσυγχρονιστικές δυνάμεις να βρεθούν ενωμένες στην επόμενη εκλογική μάχη και να προτείνουν μία λύση διαφορετική από αυτές τους παρελθόντος», είπε στον 9,84, αναζωπυρώνοντας το γνωστό σενάριο της συνεργασίας του με την Αννα Διαμαντοπούλου, τον Γιάννη Ραγκούση και τον Γιώργο Φλωρίδη. Αλλωστε, δεν έκρυψε ότι εξακολουθεί να συνομιλεί και με τους τρεις πρώην υπουργούς. «Είμαστε σε συνεχή επαφή, καθώς είναι σύμμαχοί μας και υποστηρίζουν πράγματα που και εμείς υποστηρίζουμε», ανέφερε διατηρώντας έτσι ανοικτό το ενδεχόμενο να βρεθεί κάποια στιγμή η φόρμουλα μιας πολιτικής σύμπραξης, ενώ ακριβώς το αντίθετο υπονόησε για την κ. Φώφη Γεννηματά. «Φαίνεται ότι με τους ανθρώπους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης χρησιμοποιούμε διαφορετικές λέξεις σε σχέση με το πώς γίνεται ένα κίνημα δυνατό», απάντησε σχετικά και ως μείζονα διαφορά του με την κ. Γεννηματά περιέγραψε την άρνηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ να αποδεχθεί μια δημόσια σύγκρουση των ιδεών τους προκειμένου να εκλεγεί από τη βάση ο αρχηγός της νέας κεντρώας παράταξης, που ως γνωστόν δρομολογούσαν μέχρι το φθινόπωρο στελέχη και των δύο κομμάτων. «Για εμάς θα έπρεπε όλη αυτή η διαδικασία να έχει αναφορά στις κοινωνικές δυνάμεις και τον λαό», καθώς «το νέο μπορεί να δημιουργηθεί μόνον μέσα από συγκρούσεις ιδεών και όχι προσώπων», είπε καταλογίζοντας έτσι στη Χαρ. Τρικούπη ότι επιδιώκει ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή κλειστές διαδικασίες για να είναι ελεγχόμενες.

Σχολιάζοντας, τέλος, τις οξύτατες αντιπαραθέσεις που προκάλεσαν τις τελευταίες ημέρες στα social media τόσο η απόπειρα δολοφονίας του Λ. Παπαδήμου όσο και ο θάνατος του Κ. Μητσοτάκη, έκανε μια γενικότερη παρατήρηση εκφράζοντας τη θλίψη του για το γεγονός ότι στη χώρα μας η πολιτική αντιπαράθεση, αντί να γίνεται με επιχειρήματα, ευτελίζεται με προσωπικές απαξιωτικές αναφορές και καταλόγισε την ευθύνη γι’ αυτό κυρίως στην Αριστερά, που, «ενώ έχει στιγματιστεί από αυτή τη λογική, συντηρεί αυτό το παιχνίδι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή