Αστυνομικοί ντυμένοι οικοδόμοι στα ίχνη της «Καμόρα»

Αστυνομικοί ντυμένοι οικοδόμοι στα ίχνη της «Καμόρα»

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους οικοδόμους παρίσταναν τις τελευταίες εβδομάδες αστυνομικοί της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, προκειμένου να βιντεοσκοπούν τα μέλη σπείρας που διακινούσε χασίς και υπνωτικά χάπια στα Ανω Λιόσια. Για την υπόθεση συνελήφθησαν 19 άτομα, 18 Ελληνες Ρομά και ένας Πακιστανός, ενώ κατασχέθηκαν 1,9 κιλά χασίς, 5.000 ευρώ σε μετρητά, ζυγαριές ακριβείας κ.ά. Η επιχείρηση εξάρθρωσης της σπείρας, που, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., είχε δομή παρόμοια με αυτήν της Καμόρα, έγινε την 25η Μαΐου με τη συμμετοχή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) και των ΜΑΤ. Κατά την έρευνα προέκυψε ότι οι διακινητές «εξυπηρετούσαν» καθημερινά 100-150 πελάτες αποκομίζοντας κέρδη που έκρυβαν σε τοίχους και δάπεδα των σπιτιών τους. Στο πλαίσιο της έρευνας, καταγράφηκαν πάνω από 70 αγοραπωλησίες ναρκωτικών (κυρίως χασίς), ενώ, όπως ανακοινώθηκε στη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου, τα μέλη της σπείρας «ξέπλεναν» τα χρήματα από το εμπόριο ναρκωτικών αγοράζοντας κερδισμένα δελτία του ΟΠΑΠ.

Τα αρχηγικά μέλη του κυκλώματος έμεναν σε πολυτελή σπίτια στα Ανω Λιόσια, στα οποία μάλιστα είχαν εγκαταστήσει κάμερες ασφαλείας για να καταγράφουν πιθανές κινήσεις αστυνομικών. Αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής που μετείχαν στην έρευνα αποκάλυψαν χθες ότι ο ένας από τους συλληφθέντες συνήθιζε να σταθμεύει στο σαλόνι του σπιτιού του τη λευκή Mercedes που είχε πρόσφατα αποκτήσει αντί ποσού 60.000 ευρώ. «Αν και λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης με τεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και παρατηρητές σε δεκάδες σημεία κοντά στα σπίτια τους για να αποφύγουν τυχόν επέμβαση της αστυνομίας, καταφέραμε με ειδικές τεχνικές να διαπιστώσουμε πάνω από 70 αγοραπωλησίες ναρκωτικών», δήλωσε χθες ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής Χρήστος Παπαζαφείρης.

Για την ίδια υπόθεση καταζητούνται ακόμη επτά μέλη της σπείρας, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον 20 άτομα, χρήστες ναρκωτικών. «Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία κατηγορούμενοι είχαν ρόλο καθοδηγητών, ενώ οι νεότεροι αποτελούσαν τον εκτελεστικό βραχίονα της σπείρας», προσέθεσε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Θόδωρος Χρονόπουλος. Χθες, οι 11 από τους συνολικά 19 συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή. Μετά την απολογία τους, οι 10 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και μόλις ένας (μία γυναίκα στην οποία η ΕΛ.ΑΣ. αποδίδει ηγετικό ρόλο) οδηγήθηκε στη φυλακή. Οι υπόλοιποι συλληφθέντες θα απολογηθούν σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή