Η Σαντορίνη τιμά τον Αριστείδη Αλαφούζο

Η Σαντορίνη τιμά τον Αριστείδη Αλαφούζο

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σειρά πρωτοβουλιών θα αναλάβει ο Δήμος Θήρας προκειμένου να τιμήσει τη μνήμη του Αριστείδη Αλαφούζου για τη διαχρονική προσφορά του στο νησί της Σαντορίνης.

Ηδη ο δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος ανακοίνωσε, χθες, ότι μία εκ των διαδρομών, των 5 χλμ., στο πλαίσιο της διεθνούς αθλητικής διοργάνωσης Santorini Εxperience που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 8 Οκτωβρίου στη Σαντορίνη, θα φέρει το όνομα του Αριστείδη Αλαφούζου.

Στο μεταξύ, σε πολύωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, χθες, στο υπουργείο Ναυτιλίας αποφασίσθηκε η εφαρμογή του ελέγχου της ροής των αφίξεων και των αναχωρήσεων των κρουαζιερόπλοιων στη Σαντορίνη από τη σεζόν του 2019. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο δήμαρχος Θήρας επέμεινε να ληφθεί η σχετική απόφαση, καθώς αρχικά δεν υπήρχε κοινή γραμμή μεταξύ των συμμετεχόντων κυβερνητικών παραγόντων προς αυτήν την κατεύθυνση. Επίσης, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί και νέα σύσκεψη προκειμένου να διευκρινιστεί μια σειρά από ζητήματα όπως ο ανώτατος αριθμός επιβατών από κρουαζιερόπλοια που μπορεί να βρίσκονται την ίδια χρονική στιγμή στο νησί. Πάντως, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας, ανεξαρτήτως των κυβερνητικών αποφάσεων, εφαρμόζει από φέτος πιλοτικά ένα σύστημα ελέγχου της ροής των αφίξεων και αναχωρήσεων. Στόχος του δήμου είναι να υπάρξει συντονισμός με τις εταιρείες κρουαζιέρας σε σχέση με τις ώρες αφίξεων και ημερών των κρουαζιερόπλοιων στη Σαντορίνη προκειμένου να μην υπάρχει υπερσυγκέντρωση επισκεπτών στο νησί σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Για το 2018 και με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία, υπερσυγκέντρωση επισκεπτών αναμένεται να καταγραφεί μόνο για 5 ημέρες σε όλη τη σεζόν. Εξάλλου, ο δήμαρχος θέτει εκ νέου το ζήτημα χαρακτηρισμού της Σαντορίνης ως κορεσμένου τουριστικά προορισμού, προκειμένου να σταματήσει η υπερδόμηση σε τουριστικά καταλύματα εις βάρος της γεωργικής γης.

Ο δήμαρχος έχει ζητήσει από το υπουργείο Τουρισμού να πάρει θέση για το θέμα, στέλνοντας σχετικές επιστολές από τον Νοέμβριο του 2015.

Τέλος, όπως επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια χθεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής για την κρουαζιέρα, οι αφίξεις προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων στην Ελλάδα θα καταγράψουν φέτος μείωση, κατ’ ελάχιστον, της τάξεως του 15%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή