Μέρισμα 0,09 ευρώ από την Τέρνα Ενεργειακή

Μέρισμα 0,09 ευρώ από την Τέρνα Ενεργειακή

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tη διανομή μερίσματος 0,09 ευρώ ανά μετοχή από τα κέρδη της χρήσης 2016 υπερψήφισαν οι μέτοχοι της εισηγμένης Τέρνα Ενεργειακή στη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση, στην οποία παρέστησαν 74 μέτοχοι, που εκπροσωπούσαν το 83,47% επί του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Γιώργος Περιστέρης αναφέρθηκε στη στρατηγική της εταιρείας σε ό,τι αφορά τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), στη θέση των ΑΠΕ στην παγκόσμια ενεργειακή αγορά και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας στον συγκεκριμένο κλάδο.

Απευθυνόμενος στους μετόχους της εισηγμένης, ο κ. Περιστέρης τόνισε ότι η στρατηγική της εταιρείας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την «επανάσταση της καθαρής ενέργειας». «Και η επανάσταση αυτή προχωρεί. Οσοι προς στιγμήν πίστεψαν ότι η εκλογή Τραμπ θα ανέτρεπε τον ρουν της Ιστορίας, σοκαρίστηκαν όταν είδαν παγκόσμιους κολοσσούς στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο ακόμα και στο κάρβουνο να προτρέπουν τον νέο Αμερικανό πρόεδρο να μην εγκαταλείψει τη Συμφωνία των Παρισίων». Αναφερόμενος στη χώρα μας, ο κ. Περιστέρης υπογράμμισε τα εξής: «Η Ελλάδα δεν διαθέτει τεχνολογία αιχμής για να συμμετάσχει στη βιομηχανική πλευρά της επανάστασης της καθαρής ενέργειας, έχει όμως ανταγωνιστικές εταιρείες σε θέματα κατασκευής υποδομών και ένα μεγάλο δυναμικό ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ στον νησιωτικό χώρο του Αιγαίου, χερσαίο και υπεράκτιο. Δυναμικό που ξεπερνά τα 10.000 MW και αποτελεί τον πραγματικό θησαυρό που μας περιμένει να τον ανακαλύψουμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή