Διήμερο στίβου σε Φιλοθέη, Σύνταγμα

Διήμερο στίβου σε Φιλοθέη, Σύνταγμα

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες του στίβου θα βρεθούν στη χώρα μας προκειμένου να πάρουν μέρος σε δύο αθλητικές διοργανώσεις. Σήμερα το απόγευμα, στη Φιλοθέη, διεξάγεται το γκαλά γυναικών και, αύριο, στο Σύνταγμα θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας του επί κοντώ ανδρών.

Στη Φιλοθέη ξεχωρίζει η συμμετοχή του «χρυσού» κοριτσιού του Ρίο, της Κατερίνας Στεφανίδη. Bασική αντίπαλος της Στεφανίδη θα είναι η Νικόλ Μπούχλερ. Η αθλήτρια από την Ελβετία έχει ατομικό ρεκόρ 4,80 και ήταν 6η στους Ολυμπιακούς της Βραζιλίας, εκεί όπου η Ελληνίδα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Στον αγώνα θα πάρουν μέρος η Σουηδή Μιχαέλα Μέιγερ με ατομικό ρεκόρ 4,62 μ. και η Στέλλα Ηρώ Λεδάκη που έχει ως στόχο να πλησιάσει ή να ξεπεράσει το ατομικό ρεκόρ της (4,50 μ.). Το πρόγραμμα, εκτός από επί κοντώ, περιλαμβάνει μήκος, ύψος, τριπλούν (θα αγωνιστεί η Βούλα Παπαχρήστου), 100 μ. εμπ. και 100 μ.

Οσοι βρεθούν αύριο το απόγευμα (17.15), στην πλατεία Συντάγματος, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κάποιους από τους κορυφαίους επικοντιστές του κόσμου. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Κώστας Φιλιππίδης: «Γύρισα από ένα δύσκολο ταξίδι στις ΗΠΑ, αλλά έχω όλη την καλή διάθεση να αγωνιστώ και θα επιδιώξω μια καλή επίδοση. Πιστεύω πως αν βοηθήσει ο καιρός, θα πάνε όλα καλά και για μένα και για τους συναθλητές μου», τόνισε ο πρωταθλητής.

Τον πρώτο αγώνα τής σεζόν θα κάνει στο Σύνταγμα ο Δημήτρης Πατσουκάκης. Το 2014 ήταν ο νικητής με άλμα στα 5,62 μ. «Χαίρομαι που η διοργάνωση έχει καθιερωθεί. Στόχος μου είναι να βρεθώ ψηλά», υπογράμμισε. Στο Σύνταγμα θα αγωνιστούν, μεταξύ άλλων, οι Γερμανοί Τόμπιας Σέρμπαθ και Κάρστεν Ντίλα και ο Ουκρανός Βλάντισλαβ Μαλίχιν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή