Στουρνάρας: «Η ελληνική οικονομία δεν αντέχει αβεβαιότητα για άλλον ένα χρόνο»

Στουρνάρας: «Η ελληνική οικονομία δεν αντέχει αβεβαιότητα για άλλον ένα χρόνο»

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Την ανάγκη να αποσαφηνιστούν τα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους τόνισε ο κεντρικός Τραπεζίτης της χώρας Γ. Στουρνάρας στο συνέδριο του Economist, που εξελίσσεται στην Φρανκφούρτη σήμερα

«Η ελληνική οικονομία δεν αντέχει αβεβαιότητα για άλλον ένα χρόνο, ως προς το αν θα υπάρχουν μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους» είπε χαρακτηριστικά. «Χρειαζόμαστε σαφήνεια τώρα καθώς οι αγορές την χρειάζονται».

Για τον ίδιο οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων που συζητιούνται για την Ελλάδα θα πρέπει να είναι πιο ρεαλιστικοί και συγκεκριμένα 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2020 και από το 2021 και για την συνέχεια ο στόχος πρέπει να τεθεί στο 2% του ΑΕΠ.

Η Ελλάδα σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα «έχει πολύ έμπειρο προσωπικό και όλα τα μέσα για να αυξήσει τις εξαγωγές της», ενώ τόνισε ότι η χώρα δεν έχει κάνει αρκετά στις ιδιωτικοποιήσεις καθώς «η Ελλάδα έχει από τις υψηλότερες δημόσιες περιουσίες σε σχέση με τα άλλα κράτη μέλη». Επεσήμανε παράλληλα πως είναι «πολύ πιο ακριβό να μειωθεί το χρέος της χώρας μέσω ιδιωτικοποιήσεων αντί για αύξηση πρωτογενών πλεονασμάτων».

Ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως δεν πιστεύει τις προβλέψεις του ΔΝΤ για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας στο 1%, λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι «πάρα πολύ χαμηλή πρόβλεψη».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή