Απροσδόκητα… ακριβός ο Κουνέλλης

Απροσδόκητα… ακριβός ο Κουνέλλης

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανέλπιστα καλό αποτέλεσμα έφερε η πώληση έργου του Γιάννη Κουνέλλη στη δημοπρασία του οίκου «Βέργος», καθώς πέτυχε να πωληθεί αντί 259.600 ευρώ. «Η τελική του τιμή ξεπέρασε κατά πολύ την τιμή εκτίμησής μας», σχολιάζει ο οίκος δημοπρασιών, που είχε εκτιμήσει το έργο στις 140.000 – 160.000 ευρώ. Πρόκειται για το έργο «Χωρίς τίτλο» (2001) από λάμπες πετρελαίου, ατσάλινο καλώδιο, σιδερένιο πλέγμα και τσιγκέλι σε λαμαρίνα. H προέλευση είναι η Galerie Karsten Greve της Κολωνίας (υπάρχει ετικέτα στην πίσω όψη) και έχει εκτεθεί στο Βερολίνο από το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού.

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών «Βέργος», η τιμή των 259.600 ευρώ τοποθετεί αυτό το έργο του Γιάννη Κουνέλλη ανάμεσα στα 21 ακριβότερα έργα του παγκοσμίως (και στα έξι ακριβότερα γλυπτικά του έργα).

Η δημοπρασία της 26ης Μαΐου στο Ζάππειο απέφερε τζίρο που ξεπέρασε τις 933.000 ευρώ με πουλημένο το 70% των λαχνών. Στην κατηγορία των έργων ελληνικής τέχνης, ξεχώρισαν επίσης οι «Chaussettes» του Παύλου (44.840 ευρώ), το «Χωρίς τίτλο» του Γιώργου Δέρπαπα (22.420 ευρώ), το «Σχέδιο Ανατολίτη» του Νικολάου Γύζη (18.880 ευρώ) και το «Ποτήρι, φλιτζάνι και σημειωματάριο» του Χρήστου Μποκόρου (11.210 ευρώ).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ποσοστό πώλησης των φιλελληνικών αντικειμένων και έργων τέχνης στην ίδια δημοπρασία. Το ποσοστό των πωληθέντων έφτασε το ποσοστό του 98% με υψηλές τιμές, επίσης.

Ανάμεσα στα έργα που ξεχώρισαν είναι «Βρύση στο Ναύπλιο» του P. Hess (22.420 ευρώ), η φιλελληνική σουπιέρα από σερβίτσιο κατασκευής Montereau, γύρω στο 1830 (15.340 ευρώ) και «Η καταστροφή των Ψαρών», υδατογραφία σε χαρτί της Suzanne Elisabeth Eynard (8.850 ευρώ).

Η επόμενη δημοπρασία έργων τέχνης του οίκου «Βέργος» προγραμματίζεται για τον Δεκέμβριο του 2017 και τα έργα ήδη παραλαμβάνονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή