Σόιμπλε: Υπάρχουν ακόμη εμπόδια για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές

Σόιμπλε: Υπάρχουν ακόμη εμπόδια για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί είναι ο καλύτερος δρόμος προκειμένου να σταθεί και πάλι στα πόδια της η Ελλάδα, όπως συνέβη με τις άλλες χώρες που έλαβαν βοήθεια», αναφέρει σε γραπτή του τοποθέτηση, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο πλαίσιο συνεδρίου του Economist στη Φρανκφούρτη. 

Ο ίδιος σημείωσε ότι «η οικονομία της Ευρωζώνης έχει αναπτυχθεί γρηγορότερα απ’ ό,τι μια σειρά άλλες μεγάλες οικονομίες», τονίζοντας ότι «οι μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών φέρνουν αποτέλεσμα».
 
Αναφερόμενος, δε, στην χώρα μας σημείωσε στο πλαίσιο ενημερωτικού υλικού που διανεμήθηκε στο συνέδριο, πως «η μαγική λέξη είναι “εμπιστοσύνη”» και συμπλήρωσε: «Υστερα από καθυστέρηση μεγαλύτερη των έξι μηνών, η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα». 

«Η Ελλάδα έχει ακόμα εμπόδια που πρέπει να υπερπηδήσει στην πορεία της για την επιστροφή στις χρηματαγορές», σημειώνει χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, «είναι προς το συμφέρον όλων να βελτιωθεί η κατάσταση στην Ελλάδα το ταχύτερο δυνατόν», ενώ υπογράμμισε πως απομένουν «θετικά σημάδια, παρά τις προκλήσεις».

«Υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν, αλλά η Ευρώπη προσφέρει και πάλι στους πολίτες της ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό είναι κάτι που οι άνθρωποι το αντιλαμβάνονται. Τα ποσοστά αποδοχής για την ΕΕ και το ευρώ ανεβαίνουν και πάλι. Ιδίως οι νέοι άνθρωποι έχουν μια θετική στάση έναντι της ΕΕ», αναφέρει στον γραπτό χαιρετισμό προς το συνέδριο στη Φρανκφούρτη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή