Προς καταγγελία των δανείων της «Πήγασος» από τις τράπεζες

Προς καταγγελία των δανείων της «Πήγασος» από τις τράπεζες

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε καταγγελία των δανείων της εκδοτικής εταιρίας «Πήγασος» προσωρούν, όπως όλα δείχνουν, οι πιστώτριες τράπεζες καθώς προς τον εκδοτικό όμιλο εστάλη σήμερα η εξώδική δήλωση που θεωρείται ως έναρξη της σχετικής διαδικασίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Κ, το τραπεζικό αίτημα αφορά το σύνολο των κοινοπρακτικών δανείων που έχει λάβει η Πήγασος, ύψους περίπου 80 εκατομμυρίων ευρώ. 

Με την επίδοση της καταγγελίας των δανειακών συμβάσεων, αρχίζει περίοδος 30 ημερών, μετά το πέρας της οποίας, τα δάνεια καθίστανται άμεσα απαιτητά.

Εάν δεν αποδοθούν τα οφειλόμενα ποσά στις τράπεζες η «Πήγασος» θα τεθεί σε διαδικασία ειδικής διαχείρισης. Δηλαδή οι τράπεζες, μετά σχετικής τραπεζικής απόφασης, θα διορίσουν ειδικό διαχειριστή, ο οποίος θα παύσει τα μέλη του Δ.Σ., θα μηδενίσει τις μετοχές της εταιρείας και θα αρχίσει την καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, προκειμένου να ακολουθήσει δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή