«Ατσάλινος» ο ΠΑΟ, πρωτιά η ΑΕΚ

«Ατσάλινος» ο ΠΑΟ, πρωτιά η ΑΕΚ

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αποδεκατισμένος μα τόσο ψυχωμένος Παναθηναϊκός νίκησε με μια μεγαλειώδη ανατροπή 3-2 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και άνοιξε διάπλατα τον δρόμο στην ΑΕΚ να κάνει τη δική της ανατροπή στη Ν. Σμύρνη και στη βαθμολογία, παίρνοντας στο νήμα την πρώτη θέση στα πλέι οφ και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η νίκη της με 2-1 επί του Πανιωνίου την έφερε στην κορυφή σε μια αγωνιστική με άρωμα θρίλερ, καθώς η ολική ανατροπή του σκηνικού έγινε με απανωτά γκολ στο φινάλε κι ενώ νωρίτερα ο ΠΑΟΚ είχε προηγηθεί δύο φορές και έμοιαζε σίγουρος για την πρωτιά. Ο Παναθηναϊκός, όμως, που κάποια στιγμή τα μέχρι τότε αποτελέσματα τον έστελναν στην τελευταία θέση, έκανε κατάθεση ψυχής και υπέγραψε με το σπαθί του μια νίκη που ζυγίζει από κάθε πλευρά χρυσάφι, ανεξάρτητα από το ότι δεν τη χρειαζόταν τελικά για να αποφύγει την ταλαιπωρία της τελευταίας θέσης.

Πέρα από τις πολλές και σημαντικές απουσίες τους, οι «πράσινοι» έχασαν μέσα σε λίγα λεπτά από τραυματισμούς και τους Κουλιμπαλί, Ρέις, με τον Ουζουνίδη να ανακατεύει όσο ποτέ άλλοτε την τράπουλα για να βρει μια ισορροπία. Ο κακός ΠΑΟΚ του α΄ μέρους προηγήθηκε με γκολ – φωτοβολίδα του Μπίσεσβαρ στο 20΄, αντέδρασε καλύτερα μετά την ισοφάριση από τον Κλωναρίδη στο 27΄, είχε δοκάρι με τον Ενρίκε στο 57΄ κι όταν προηγήθηκε με τον ίδιο στο 67΄ έπειτα από παιδικό λάθος του (εξαιρετικού κατά τα άλλα) Κουτρουμπή, φάνηκε να κλειδώνει την πρωτιά. Ο Παναθηναϊκός, όμως, απάντησε με τους Λουντ στο 79΄ και Μολίνς στο 93΄, μένοντας αλύγιστος και περήφανος μέσα σε ένα κυκεώνα προβλημάτων που θα μπορούσαν να διαλύσουν οποιαδήποτε ομάδα…

ΠΑΟΚ: Μπρκιτς, Κίτσιου, Κρέσπο, Πούγγουρας, Λέοβατς, Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Ενρίκε (77΄ Κάνιας), Ουάρντα (88΄ Χαρίσης), Πρίγιοβιτς (67΄ Κουλούρης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί (43΄ Ευαγγέλου), Κουτρουμπής, Κουρμπέλης, Χουλτ, Ρέις (49΄ Χατζηγιοβάνης), Μαρινάκης, Λουντ, Βιγιαφάνιες (88΄ Πίσπας), Μόλινς, Κλωναρίδης.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος πέτυχε το νικητήριο γκολ, η ΑΕΚ επιβλήθηκε με 1-2 του Πανιωνίου, τερμάτισε πρώτη στα πλέι οφ και θα συμμετάσχει στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια δικαστική ανατροπή, για τα όσα συνέβησαν στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος. Αν αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Σέρχιο Αραούχο με τη φανέλα της ΑΕΚ, ο Αργεντινός επιθετικός φρόντισε να αποχαιρετήσει την Ενωση με τον πιο ωραίο τρόπο…

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας την πλήρη υπεροχή των κινήσεων, την κατοχή της μπάλας, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει κάποια ξεκάθαρη φάση για γκολ στα πρώτα 20 λεπτά. Ο Πανιώνιος κόντρα στη ροή του αγώνα κατάφερε να προηγηθεί, με άριστα εκτελεσμένη αντεπίθεση και γκολ του Μασούρα στο 21ο λεπτό, ο οποίος σκόραρε σε ακόμα ένα μεγάλο παιχνίδι για την ομάδα του. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης όμως δεν έχτισε σε αυτό το προβάδισμα και δεν δημιούργησε ευκαιρίες, με την ΑΕΚ να αντιδρά ισοφαρίζοντας με τον Πέτρο Μάνταλο στο 34΄. Μέχρι να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ δημιούργησε άλλες δύο καλές ευκαιρίες για γκολ, χωρίς όμως να το πετύχει, με το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου να μην αντικατοπτρίζει την πλήρη εικόνα του αγώνα μέχρι εκείνο το σημείο.

Το δεύτερο ημίχρονο χαρακτηρίστηκε από έντονες μονομαχίες, την αποβολή των Μπεν και Χριστοδουλόπουλου και από τις δύο ομάδες και την ΑΕΚ να έχει μία ξεκάθαρη πρωτοβουλία και στο δεύτερο 45λεπτο.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Γιαννιώτης, Τασουλής, Γκιοατά, Ρισβάνης, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης, Μπεν, Μασούντ, Μασούρας (85΄ Μαχμουτόνιτς), Γεσίλ (62΄ Λάμπρου).

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γαλανόπουλος (80΄ Βινίσιους), Μάνταλος (83΄ Αϊντάρεβιτς), Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο, Αλμέιδα (17΄ Μπακασέτας).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή