Κεκλεισμένων 3 αγωνιστικές σε Ολυμπιακό για Πλατανιά

Κεκλεισμένων 3 αγωνιστικές σε Ολυμπιακό για Πλατανιά

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ποινή αποκλεισμού έδρας τριών αγωνιστικών τιμώρησε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Οργανο της Σούπερ Λίγκας την ΠΑΕ Ολυμπιακός για την άσκηση βίας από πρόσωπα συνδεόμενα με αυτήν κατά μελών της αποστολής του Πλατανιά στον μεταξύ των δύο ομάδων αγώνα που έγινε στο «Καραϊσκάκη» για τη Σούπερ Λίγκα.

Στο σκεπτικό της απόφασης ο δικαστής αποδέχεται ότι υπήρξε «ήπια βία» φυσική, λεκτική και ψυχολογική κατά μελών της αποστολής του Πλατανιά στο ημίχρονο του αγώνα, με σκοπό τον εκφοβισμό τους και τη μείωση της απόδοσής τους (στο ημίχρονο ο Πλατανιάς προηγείτο με 1 – 0, αλλά στο τέλος ηττήθηκε με 2 – 1), χωρίς να είναι βέβαιο ότι η άσκηση βίας έκρινε το αποτέλεσμα υπέρ του Ολυμπιακού. Επίσης, αναφέρει ότι από τις βιαιοπραγίες δεν προκλήθηκε τραυματισμός.

H απόφαση είναι εφέσιμη. Ηδη ο ΟΣΦΠ έχει τιμωρηθεί με μία αγωνιστική για την παρεμπόδιση του διαιτητή Παπαπέτρου στον πρώτο ημιτελικό κυπέλλου με την ΑΕΚ και με μία αγωνιστική για τη συμπεριφορά του Μοντεστό κατά του παρατηρητή αγώνα στον δεύτερο ημιτελικό.

Ανακοίνωση ΠΑΟ για Βόλο

Σήμερα αναμένεται η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ για τα επεισόδια στον τελικό κυπέλλου. Η αργοπορία έκδοσης της εν λόγω απόφασης, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το κατηγορητήριο προβλέπει ποινή αφαίρεσης βαθμών στον ΠΑΟΚ, οδήγησε την ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην έκδοση ανακοίνωσης, στην οποία κάνει λόγο για «νέα διαπλοκή» και τονίζει ότι αναμένει την απόφαση «για λόγους τάξεως και ισονομίας αλλά και για αμιγώς αγωνιστικούς ενόψει των σημερινών (σ.σ.: χθεσινών) αναμετρήσεων για τα play offs» και ότι «σε περίπτωση μη έκδοσης αποφάσεως θα πρόκειται περί σκανδαλώδους διαχείρισης, με σκιά βαρύτατης σκοπιμότητας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή