Eλληνική λάμψη στη Φιλοθέη

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία χρυσή Ολυμπιονίκη, καλές για την εποχή επιδόσεις και μία νεαρή με πολύ ταλέντο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν χθες το απόγευμα στο στάδιο της Φιλοθέης. Η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ και η Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν πρώτευσαν στα αγωνίσματά τους, αλλά αυτή που «έκλεψε» την παράσταση ήταν η Παναγιώτα Δόση. Η 16χρονη άλτρια του ύψους πέρασε πάνω από το 1,83 και σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων.

Η Κατερίνα Στεφανίδη προσπάθησε να ικανοποιήσει το κοινό που βρέθηκε στο στάδιο, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στο ύψος που ήθελε. Πέρυσι είχε υπερβεί τα 4,86. Εφέτος έμεινε στα 4,70 με τρεις άκυρες στα 4,80 μ. «Ηθελα να δοκιμάσω κάποια πράγματα, τα οποία δεν πέτυχαν και δεν είμαι ικανοποιημένη από την προσπάθειά μου. Συνήθως διανύω την απόσταση με 16 διασκελισμούς και σήμερα δοκιμάσαμε με 18.

Ενιωθα να έχω μεγαλύτερη ταχύτητα, αλλά δεν μου έβγαινε το άλμα κάθετο. Ενιωθα να βουλιάζει το κοντάρι. Το είχα δοκιμάσει και στην προπόνηση και δεν έβγαινε, ο Μιτς, όμως, πίστευε ότι θα βγει στον αγώνα. Στα 4,80 δοκίμασα με 16 διασκελισμούς. Δεν τα κατάφερα γιατί δεν είχα προσαρμοστεί», τόνισε η πρωταθλήτριά μας. Δεύτερη ήρθε η Ελβετή Ν. Μπίχλερ (4,60) και τρίτη η Σουηδή Μ. Μέιγερ (4,40). Η Στέλλα Λεδάκη έμεινε στα 4,20.

Η Βούλα Παπαχρήστου κατέκτησε την πρωτιά με το πρώτο άλμα της (14,14). Είχε ακόμη ένα έγκυρο στα 13.81 μ. Δεύτερη ήρθε η Ολγκα Σαλαντούχα (13,97) και τρίτη η Κρ. Αλβερτσιάν (13,22). «Σίγουρα ήθελα ένα καλύτερο άλμα, αλλά δεν τα κατάφερα. Θα προσπαθήσω να το πετύχω στις επόμενες διοργανώσεις. Χρειάζομαι αγώνες και άλματα», υπογράμμισε η αθλήτρια του τριπλούν. Ο επόμενος αγώνας για την Παπαχρήστου θα είναι στη Μασσαλία, στις 3 Ιουνίου και θα ακολουθήσει το Ντάιαμοντ Λιγκ της Ρώμης.

Στο άλμα εις μήκος η Λίλη Αλεξούλη ήταν δεύτερη (6,46) με νικήτρια την Ουκρανή Μ. Μπεχ (6,91 μ.) και τρίτη την Ανδριάνα Γράβαλου (6,21). Στα 100 μ. πρώτευσε η Γεωργία Κεραμιδά με 11.41.

Υποσχέσεις για το μέλλον άφησε η Παναγιώτα Δόση. Η 16χρονη άλτρια πέρασε πάνω από το 1,83. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν στα 1,80 μ. και οι μόνες κορασίδες που είχαν περάσει πάνω από αυτό ήταν η Μητροπούλου (1998) και η Στεργίου (2001).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή