Το ΤΑΙΠΕΔ προχωρεί στην πώληση σειράς ακινήτων

Το ΤΑΙΠΕΔ προχωρεί στην πώληση σειράς ακινήτων

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πώληση σειράς ακινήτων αποφάσισε προχθές το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ. Παράλληλα, αποφασίσθηκε η μεταβολή της σύμβασης παραχώρησης του ακινήτου στην Κασσιόπη της Κέρκυρας στην εταιρεία NCH. To ακίνητο είχε παραχωρηθεί για εκμετάλλευση με τη μέθοδο της επιφανείας για 99 χρόνια στην εταιρεία NCH, και η νέα σύμβαση προβλέπει τη δυνατότητα πώλησης ακινήτων.

Συγκεκριμένα, η νέα σύμβαση διευκολύνει τη διάθεση κατοικιών σε ιδιώτες, περιλαμβάνοντας τη δυνατότητα πώλησης, αντί της εκχώρησης για 99 έτη. Το μοντέλο αυτό ακολουθήθηκε στο Ελληνικό και ακολουθείται σχεδόν σε όλες τις άλλες μεγάλες αποκρατικοποιήσεις ακινήτων, που περιλαμβάνουν την ανάπτυξη παραθεριστικής κατοικίας.

Παράλληλα το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ βάζει εμπρός τη διαδικασία πώλησης του ξενοδοχείου «Ηνίοχος» που βρίσκεται στην πλατεία Ομονοίας στην Αθήνα, του ακινήτου «Καστέλο Μπιμπέλι» στην Κέρκυρα, του σανατορίου «Μάνα» στην Αρκαδία κ.ά. μικρότερων ακινήτων. Για να διατεθούν τα μικρότερα ακίνητα, αναμένεται ν’ αξιοποιηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα e-publicrealestate.gr.

Το ξενοδοχείο «Ηνίοχος» βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και είναι μισθωμένο σε ιδιώτη επιχειρηματία. Η σύμβαση μίσθωσης, ωστόσο, λήγει μέσα στο 2018. Η πώληση θα αφορά το μερίδιο των 2/3 του 9ώροφου ξενοδοχείου, που διαθέτει επιπλέον δύο υπόγεια. Η πώληση του μεριδίου θα γίνει μέσω ηλεκτρονικής δημοπρασίας.

Σε ό,τι αφορά το Castello Bibelli, είναι η τρίτη φορά που το ΤΑΙΠΕΔ επιχειρεί την πώλησή του. Πρόκειται για ένα μοναδικό ακίνητο που προορίζεται για την αξιοποίησή του ως ξενοδοχειακής μονάδας υψηλών προδιαγραφών, διατηρώντας όμως τα χαρακτηριστικά του κάστρου (boutique hotel). Το κάστρο περιλαμβάνει ένα κτίσμα των αρχών του περασμένου αιώνα, στο οποίο τη δεκαετία του ’70 προστέθηκαν άλλα βοηθητικά κτίσματα. Η έκταση των χτισμάτων ανέρχεται σε 2.000 τ.μ. και βρίσκονται στο εσωτερικό έκτασης 77 στρεμμάτων που περιβάλλονται από καταπράσινους λόφους. Στο ακίνητο, εκτός από την ξενοδοχειακή μονάδα, που προορίζεται να καταστεί το Castello, αναμένεται να δημιουργηθούν παραθεριστικές κατοικίες, επισκέψιμοι περιπατητικοί χώροι, υπαίθρια καφέ, εστιατόρια κ.ά.

Το ΤΑΙΠΕΔ ακόμη επιχειρεί εκ νέου να διαθέσει την έκταση που διαθέτει στην Ερμιόνη Αργολίδας. Πρόκειται για ακίνητο 170 στρεμμάτων, χωρίς κτίσματα, που προορίζεται για την αξιοποίησή του ως τουριστικού θερέτρου. Στο παρελθόν –όπως με το Καστέλο Μπιμπέλι– το ΤΑΙΠΕΔ είχε επιχειρήσει ανεπιτυχώς να εκχωρήσει το σχετικό ακίνητο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή