Βistecca fiorentina (το κλασικό ιταλικό Τ-bone)

Βistecca fiorentina (το κλασικό ιταλικό Τ-bone)

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύκολο / Προετοιμασία: 5΄, Ψήσιμο: 14΄ – 15΄

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 μεγάλο μοσχαρίσιο Τ-bone (στέικ από το πίσω μέρος της ράχης του ζώου, ανάμεσα στο κιλότο και τις μπριζόλες), πάχους περίπου 3  εκ. και βάρους περίπου 800 γρ. (ιδανικά)
  • αφρίνα (ανθός αλατιού – πλέον και σε αρκετά σούπερ μάρκετ) ή χοντρό αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 50 ml ελαιόλαδο (το καλύτερο που διαθέτουμε)

Διαδικασία

Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο 1 ώρα πριν το ψήσιμο, ώστε να πάρει θερμοκρασία δωματίου.

Ψήσιμο: Λαδώνουμε την μπριζόλα και από τις 2 πλευρές και ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά υγραερίου σε δυνατή φωτιά για περίπου 15΄ συνολικά.

Η δοκιμή μας: Ψήσαμε την μπριζόλα σε ψησταριά υγραερίου (11,8 ΚW) σε δυνατή φωτιά και σε καλά λαδωμένη σχάρα. Χρειάστηκαν 7 λεπτά από κάθε πλευρά για να γίνει μέτρια ψημένη, ανοιχτή κόκκινη δηλαδή στο εσωτερικό της, χωρίς αίμα.

Σερβίρισμα: Βγάζουμε σε πιατέλα και αφήνουμε για 5 – 7 λεπτά να «σταθεί». Κόβουμε σε λεπτές φέτες 1,5 εκ., αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με λίγο λάδι και σερβίρουμε με ντοματοσαλάτα και ψωμί. Αν και απλή συνταγή, η νοστιμιά της είναι απερίγραπτη.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή