«Πράσινο» βραβείο από Ε.Ε. στην Tράπεζα Πειραιώς

«Πράσινο» βραβείο από Ε.Ε. στην Tράπεζα Πειραιώς

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα από τα 15 πιο επιτυχημένα LIFE προγράμματα των τελευταίων 25 ετών, επί συνόλου περίπου 4.300, από τότε δηλαδή που ξεκίνησε το ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα LIFE, αναδείχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το πρόγραμμα της Τράπεζας Πειραιώς «Χρηματοπιστωτικά ιδρύματα: Προετοιμάζοντας την αγορά για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή» climabiz. Το climabiz συμμετείχε στα «Πράσινα Βραβεία» της Ε.Ε., που απονεμήθηκαν σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της Πράσινης Εβδομάδας 2017 με θέμα «Πράσινες θέσεις εργασίας για ένα πιο πράσινο μέλλον».

Διάκριση για το climabiz

Στο πλαίσιο του προγράμματος climabiz (2010-2012) έχει δημιουργηθεί ένα ειδικό λογισμικό, που αποτιμά αφενός τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στις επιχειρήσεις και αφετέρου τις θετικές επιπτώσεις που θα έχει η μείωση του κλιματικού κινδύνου σε αυτές. Το climabiz κατέχει ήδη μία ευρωπαϊκή διάκριση ως ένα από τα καλύτερα LIFE Environment προγράμματα που αξιολογήθηκαν μέσα στο 2013.

Οπως δήλωσε ο κ. Βρασίδας Ζάβρας, γενικός διευθυντής Green Banking της Τράπεζας Πειραιώς, «η Τράπεζα Πειραιώς αξιοποιεί το χρηματοδοτικό εργαλείο LIFE της Ε.Ε. στο πλαίσιο της δέσμευσής της να περιορίζει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της δικής της δραστηριότητας, αλλά και να συνεισφέρει ώστε οι βέλτιστες πρακτικές στο πεδίο της προστασίας του περιβάλλοντος να διαδίδονται και να υιοθετούνται ευρύτερα. Ενισχύει έτσι την παγκόσμια προσπάθεια αντιμετώπισης μεγάλων περιβαλλοντικών προκλήσεων, όπως είναι η κλιματική αλλαγή, και ταυτόχρονα δημιουργεί νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες».

Η Τράπεζα Πειραιώς είναι η μόνη τράπεζα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη που έχει ήδη ολοκληρώσει δύο ευρωπαϊκά προγράμματα LIFE, αξιοποιώντας το ομώνυμο χρηματοδοτικό εργαλείο της Ε.Ε. που υποστηρίζει προγράμματα για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή