Συμβολαιακή γεωργία για ελαιοπαραγωγούς

Συμβολαιακή γεωργία για ελαιοπαραγωγούς

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε σε μία νέα συμφωνία Συμβολαιακής Γεωργίας με τον «Αγροτικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Στυλίδας», με στόχο την ενίσχυση των παραγωγών επιτραπέζιας ελιάς.

Ο ΑΕΣ Στυλίδας είναι πρωτοβάθμια συνεταιριστική οργάνωση ελαιοπαραγωγών του νομού Φθιώτιδας, ιδρύθηκε το 1949 και απαρτίζεται από 1.600 παραγωγούς, οι οποίοι καλλιεργούν κατ’ αποκλειστικότητα τη βρώσιμη ελιά και συγκεκριμένα την «Π.Ο.Π. Κονσερβολιά Στυλίδας». Ο Συνεταιρισμός είναι από άποψη δυναμικότητας, αλλά και από αριθμό μελών-συνεταίρων ο μεγαλύτερος στον χώρο της επιτραπέζιας ελιάς. Εχει στην ιδιοκτησία του δύο μεταποιητικές μονάδες, μία στη Στυλίδα και μία στη ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας δυναμικότητας 9.000 τόνων και στα κύρια προϊόντα του συγκαταλέγονται οι Π.Ο.Π. πράσινες ελιές (ολόκληρες – εκπυρηνωμένες και γεμιστές), οι Π.Ο.Π. μαύρες ελιές, καθώς και η πάστα των μαύρων και πράσινων ελιών, τα οποία εξάγει σε πάνω από 15 χώρες με τη φίρμα «ELISTI». Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται και στην αγορά της βιολογικής επιτραπέζιας ελιάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή