Τουρκία: «Εκλεισαν» το φάκελο που αφορούσε το πολιτικό σκέλος του πραξικοπήματος

Τουρκία: «Εκλεισαν» το φάκελο που αφορούσε το πολιτικό σκέλος του πραξικοπήματος

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τουρκικό κυβερνών κόμμα αποφάσισε να κλείσει άρον – άρον το φάκελο που αφορούσε το πολιτικό σκέλος του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος του προηγούμενου Ιουλίου. Με ψήφους του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), το κοινοβούλιο απορρίπτει την πρόταση περί εξέτασης αυτής της πλευράς του πραξικοπήματος.

Συγκεκριμένα, πριν από λίγο καιρό, το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (ΔΚΛ) ζήτησε από την τουρκική βουλή να ερευνήσει τις πολιτικές διασυνδέσεις των πραξικοπηματιών. Το αίτημα υποστηρίχθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση και τους βουλευτές του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ).

Παρά το αίτημα και την επιμονή της αντιπολίτευσης, η τουρκική κυβέρνηση είχε διαφορετική άποψη για το όλο ζήτημα. Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος δήλωσαν δημοσίως ότι δεν τίθεται ζήτημα περί πολιτικού σκέλους του πραξικοπήματος. Κάποια στελέχη του ΑΚΡ έφτασαν στο σημείο να ισχυρίζονται ότι τα πραξικοπήματα δεν έχει πολιτικές διαστάσεις.

Τελικά, με τους ψήφους του ΑΚΡ απορρίφθηκε το αίτημα της αντιπολίτευσης και ο φάκελος που αφορούσε τις πολιτικές διασυνδέσεις των πραξικοπηματιών πλέον αποτελεί κομμάτι της σύγχρονης της τουρκικής ιστορίας.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εκφράζουν μεγάλη δυσαρέσκεια για την όλη εξέλιξη και εξαπολύουν δριμύτατη κριτική κατά του κυβερνώντος κόμματος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή