ΚΟΣΜΟΣ

Δεν αποκλείει ρωσική «πατριωτική» ανάμειξη ο Πούτιν στις κυβερνοεπιθέσεις κατά τις αμερικανικές εκλογές

ΝΥΤ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Μεταστροφή σε σχέση με τις κατηγορίες για ρωσική ανάμειξη στις κυβερνοεπιθέσεις, που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, με στόχο να επιβοηθηθεί η υποψηφιότητα του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, φέρεται να πραγματοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαδιμίρ Πούτιν. Αν και μέχρι πρότινος ο Πούτιν αρνείτο κατηγορηματικά ότι η Ρωσία διαδραμάτισε ρόλο στις υποκλοπές δεδομένων της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών, την Πέμπτη σχολίασε ότι υπάρχει πιθανότητα  Ρώσοι χάκερς «με πατριωτικό σκεπτικό» να έχουν εμπλακεί στην υπόθεση. 

Ο Πούτιν πρόσθεσε, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Αγία Πετρούπολη ότι  οι χάκερς είναι «σαν καλλιτέχνες που επιλέγουν το στόχο τους ανάλογα με το πώς αισθάνονται, όταν ξυπνούν το πρωί». «Εάν έχουν πατριωτικό σκεπτικό, θα ξεκινήσουν να συνεισφέρουν - με τρόπο που είναι σωστός από την δική τους οπτική - στη μάχη ενάντια σε αυτούς που λένε άσχημα πράγματα για τη Ρωσία», εξήγησε, ο ίδιος. 

Τα σχόλια του Ρώσου προέδρου συνάδουν με προηγούμενο ισχυρισμό του Τραμπ, ο οποίος είχε δηλώσει ότι οι επιθέσεις κατά της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών «θα μπορούσαν να έχουν γίνει από κάποιον που κάθεται στο κρεβάτι του και ζυγίζει 180 κιλά».

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ