Πούτιν: Ετοιμοι να πουλήσουμε S-400 στην Τουρκία

Πούτιν: Ετοιμοι να πουλήσουμε S-400 στην Τουρκία

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μόσχα είναι έτοιμη να πουλήσει στην Τουρκία τα προηγμένης τεχνολογίας αντιαεροπορικά συστήματα S-400 και έχει συζητήσει το θέμα με την Αγκυρα, υποστήριξε την Τετάρτη ο Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Tass.

«Συζητήσαμε το ενδεχόμενο της πώλησης των συστημάτων S-400. Είμαστε έτοιμοι γι αυτό», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης. Σημείωσε δε ότι «όσον αφορά τη συνεργασία στην κατασκευή των συστημάτων αυτών στη Τουρκία, αυτό είναι ένα ξεχωριστό ζήτημα, το οποίο έχει σχέση με το πόσο έτοιμη είναι γι αυτό η τουρκική βιομηχανία. Τέτοια τεχνολογία προς το παρόν δεν παράγουμε πουθενά στο εξωτερικό».

Ο Πούτιν ανέφερε μάλιστα ως παράδειγμα τους πυραύλους BrahMos, τους οποίους κατασκευάζει η Ρωσία σε συνεργασία με την Ινδία. «Αυτό συμβαίνει δεκαετίες και είναι κάτι που θέλει μεγάλη προετοιμασία και τεχνολογική κατάρτιση στελεχών» είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην ρωσο-ινδική συνεργασία στον τομέα αυτό.

(Πηγή: Tass, Reuters)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή