Ομπάμα εναντίον Τραμπ για το κλίμα

Ομπάμα εναντίον Τραμπ για το κλίμα

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συνθήκη του Παρισιού για το κλίμα σχολίασε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Ειδικότερα, δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ απορρίπτει το μέλλον με την απόφασή της αυτή.

«Ακόμη και με την απουσία της αμερικανικής ηγεσίας, ακόμη και όταν αυτή η κυβέρνηση εντάσσει την χώρα σε μια μικρή χούφτα κρατών που απορρίπτουν το μέλλον, είμαι βέβαιος οι αμερικανικές πολιτείες, οι πόλεις και οι επιχειρήσεις μας θα εντείνουν τις προσπάθειες τους και θα κάνουν περισσότερα για να ηγηθούν της πορείας και να βοηθήσουν στην προστασία του πλανήτη μας για τις μελλοντικές γενεές», ανέφερε ο Ομπάμα σε γραπτή ανακοίνωσή του.

Πρόσθεσε δε ότι «οι ΗΠΑ θα έπρεπε να ηγούνται της προσπάθειας για το κλίμα» ενώ επέκρινε εμμέσως τον Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας ότι η συγκεκριμένη κίνηση αντανακλά τo έλλειμμα ηγεσίας στις ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή