Επιστρέφουν το γάντι της ΔΗΣΥ Ποτάμι και Ωρα Αποφάσεων

Επιστρέφουν το γάντι της ΔΗΣΥ Ποτάμι και Ωρα Αποφάσεων

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ποτάμι και η Ωρα Αποφάσεων όχι μόνον δεν άφησαν να πέσει κάτω η νέα έμμεση πρόσκληση που τους απηύθυνε η Φώφη Γεννηματά, αλλά της επέστρεψαν το γάντι. Για να φανεί, όπως είπαν χαρακτηριστικά, ποιος πραγματικά επιθυμεί τη δημιουργία ενός νέου μεταρρυθμιστικού κόμματος και ποιος αρκείται στη σημερινή μίζερη κατάσταση στον χώρο της Κεντροαριστεράς, ανησυχώντας για τα κεκτημένα του.

Το ταυτόσημο αυτό σχόλιο έκαναν χθες τόσο συνεργάτες του Στ. Θεοδωράκη όσο και αυτοί των τριών πρώην υπουργών (Αννας Διαμαντοπούλου, Γ. Ραγκούση και Γ. Φλωρίδη). Σχόλιο που ήταν η απάντηση στην πρόσκληση του Ν. Μπίστη, ο οποίος σε προφανή συνεννόηση με την κ. Γεννηματά περιέγραψε το επικείμενο συνέδριο της ΔΗΣΥ ως την έσχατη ευκαιρία του Ποταμιού και της Ωρας Αποφάσεων να ενταχθούν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

«Στο ΠΑΣΟΚ θέλουν να επιμένουν σε μια συνταγή αποτυχίας. Δηλαδή σε ένα κλειστό συνέδριο που ω του θαύματος θα εκλέξει και πάλι την κ. Γεννηματά πρόεδρο ενός τάχα νέου φορέα», έλεγαν χθες στελέχη της Σεβαστουπόλεως, ενώ ο νέος γραμματέας του κόμματος Γ. Γκαρής μετέφερε με ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια τις σκέψεις του Στ. Θεοδωράκη: «Η δική μας πρόταση για απευθείας εκλογή αρχηγού από την κοινωνία, ύστερα από εποικοδομητική αντιπαράθεση των υποψηφίων αρχηγών και χωρίς να μεσολαβήσουν συνέδρια μηχανισμών, παραμένει. Αν στο ΠΑΣΟΚ καταλάβουν το λάθος τους, δεν είναι αργά για να το παραδεχθούν και να την υιοθετήσουν».

Με ανάλογο τρόπο απάντησε και η Ωρα Αποφάσεων. «Οταν η Γεννηματά, ο Παπανδρέου, ο Θεοχαρόπουλος και οι λοιποί ηγέτες της ΔΗΣΥ διαφωνούν ακόμη και για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να διαλύσουν το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και το ΚΙΔΗΣΟ για να συγκροτηθεί ο νέος φορέας, είναι τουλάχιστον κωμικό να μας θέτουν τελεσίγραφα για να μετάσχουμε στο συνέδριό τους. Πολύ περισσότερο όταν έχουν ήδη μοιράσει τους συνέδρους μην τυχόν και χαθούν οι ισορροπίες μεταξύ τους», έλεγε χθες με εμφανή ειρωνεία συνεργάτης της Αννας Διαμαντοπούλου. Και με το ίδιο ύφος προσέθετε ότι το πώς αντιλαμβάνεται το σημερινό ΠΑΣΟΚ τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις φάνηκε από την πρόσφατη εκδήλωση που διοργάνωσε για την παιδεία τιμώντας για τα έργα τους τούς πρώην υπουργούς Π. Ευθυμίου και Γ. Μώραλη και ξεχνώντας ότι «λίγο» πιο πρόσφατα η Βουλή ψήφισε με πρωτοφανή πλειοψηφία τη μεταρρύθμιση Διαμαντοπούλου.

Με τα δεδομένα αυτά, το πιθανότερο σενάριο για τον χώρο ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να δημιουργηθούν δύο πόλοι. Ενας ελεγχόμενος από την κ. Γεννηματά και ένας από τη συνεργασία Ποταμιού και Ωρας Αποφάσεων. Προοπτική που ενθαρρύνεται βέβαια και από τις κακές, εσχάτως, επιδόσεις του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή