Καινοτομία, αριστεία, πολυφωνία από τον Μόλυβο

Καινοτομία, αριστεία, πολυφωνία από τον Μόλυβο

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το Ρότερνταμ στον Μόλυβο λειτουργεί πλέον ένας ευρωπαϊκός δίαυλος. Η διάκριση του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου από το Classical:NEXT, το σημαντικότερο διεθνές φόρουμ για την κλασική μουσική, έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που είχε διαφανεί από τότε που ακούστηκε το όραμα αυτού του ακόμη νέου φεστιβάλ της Λέσβου. Καινοτομία, αριστεία, πολυφωνία, επιδραστικότητα. Η συνταγή για κινητικότητα, διάδραση, κοσμοπολιτισμό. Η τελετή απονομής έγινε στην Ολλανδία στις 20 Μαΐου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μολύβου δημιουργεί υπόδειγμα. Ισως αυτή είναι η πιο σημαντική παράμετρος της τιμητικής και δίκαιης βράβευσης μέσα σε ένα ανταγωνιστικό, διεθνές περιβάλλον. Το πρότυπό του συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά που διεθνώς επιβραβεύονται: καινοτόμος ιδέα, νέοι άνθρωποι, σύμπραξη ιδιωτών και τοπικών αρχών, δημιουργία σύνθετων εμπειριών, εκπαιδευτική διάσταση, γέννηση νέου κοινού και νέων δικτύων ανάμεσα στο κέντρο και την περιφέρεια (σε επίπεδο νησιού, χώρας και διεθνούς κάδρου).

Οι δημιουργοί του Φεστιβάλ Μολύβου, ο Δημήτρης Τρύφων και η Δανάη και η Κυβέλη Ντέρκεν, είναι νέοι άνθρωποι της Ελλάδας «που έρχεται». Μαζί με την υπεύθυνη Οικονομικών, Διοικητικών και Διεθνών Σχέσεων Λητώ Ντάκου έχουν επιτύχει να δημιουργήσουν ήδη ένα brand name με διεθνή αναγνώριση και δυνατότητα εμβάθυνσης και επέκτασης. Μπήκε στον χάρτη χωρίς κρατικό χρήμα, χωρίς «επιτροπές», χωρίς κολλητούς. Επέλεξε έναν όμορφο τόπο και τον συνέδεσε με πολιτιστικά δίκτυα του κόσμου. Προκαλεί ρεύμα εξειδικευμένου τουρισμού, διευρύνει τις δυνατότητες του τοπικού πληθυσμού και προσφέρει μουσικές εμπειρίες υψηλού επιπέδου. Αυτό βραβεύθηκε. Και αυτό δείχνει την κατεύθυνση για την ανάπτυξη, πολιτιστική, τουριστική και οικονομική, των μικρών τόπων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή