80 χρoνια πριν… 2-VI-1937

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΣ MUNDELEIN: Ρώμη, 1. – Ο εν Βερολίνω ανταποκριτής του Πρακτορείου Στέφανι τηλεγραφεί ότι κατά καλώς πληροφορημένους κύκλους, η κυβέρνησις του Ράιχ απηύθυνε εις το Βατικανόν νέαν διακοίνωσιν εκφράζουσα την έκπληξίν της και τη λύπην της διότι η Αγία Εδρα δεν έδωκεν καμμίαν ικανοποιητικήν απάντησιν εις το προηγούμενον διάβημα του Ράιχ το σχετικόν με τα λεχθέντα εις βάρος αυτού υπό του καθολικού επισκόπου του Σικάγου Μουντελέιν. Η κυβέρνησις του Ράιχ φρονεί ότι αι κανονικαί σχέσεις του Βατικανού μετά της Γερμανίας δέον να θεωρηθούν ως διακεκομμέναι εφ’ όσον η Αγία Εδρα δεν ήθελε μεταβάλει στάσιν. [Σημ. «Φ»: Ο Μουντελέιν σε ομιλία του στις 18 Μαΐου 1937 είχε επικρίνει το χιτλερικό καθεστώς για αλλοίωση της βούλησης των 60 εκατομμυρίων Γερμανών. Στη φωτογραφία ο καρδινάλιος Μουντελέιν με τον πρόεδρο Φράνκλιν Ντελάνο Ρούσβελτ. Πηγή: NARA, Franklin D. Roosevelt Library].

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΡΑΜΠΕΛΑΙ [!]: Ο Σύλλογος των φίλων Ραμπελαί εξέδραμε εις Σικυώνα, όπου ωμίλησεν ο οδοντίατρος κ. Αιλιανός περί αρχαίας Σικυώνος. [Σημ. «Φ»: Αν θέλετε να διαβάσετε το «Γαργαντούας και Πανταγκρυέλ» αναζητήστε τη μόνη μετάφραση ολόκληρου του κειμένου από τον Φίλιππο Δ. Δρακονταειδή που την έχει εκδόσει η «Εστία»].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή