H διεθνής διοργάνωση «Οceanman» θα κάνει «στάση» στη Μάνη

H διεθνής διοργάνωση «Οceanman» θα κάνει «στάση» στη Μάνη

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας από τους κορυφαίους διεθνείς αγώνες κολύμβησης ανοικτού νερού θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας. Πρόκειται για τη διοργάνωση «Οceanman» που θα πραγματοποιηθεί στον Όρμο Οιτύλου, στην καρδιά της Μάνης, στις 2 Ιουλίου. Θα πάρουν μέρος επαγγελματίες και ερασιτέχνες κολυμβητές από διάφορες χώρες του κόσμου. Οι νικητές θα έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στον μεγάλο τελικό της σειράς, στο Μπενιντόρμ (Ισπανία, 15/10).

H διεθνής διοργάνωση «Οceanman» θα κάνει «στάση» στη Μάνη-1

Το «Oceanman» αποτελεί την πρώτη παγκόσμια σειρά κολυμβητικών αγώνων ανοικτού νερού και άρχισε το 2015. Μέχρι τώρα έχει «ταξιδέψει» σε Καραϊβική, Ειρηνικό και Μεσόγειο. Αυτή τη χρονιά, ήδη, έχουν διεξαχθεί αγώνες σε Κουάλα Λουμπούρ (Μαλαισία), Ταμπάρκα (Ισπανία), Σότσι (Ρωσία), στις 24 Ιουνίου η διοργάνωση θα κάνει στάση στην Ιταλία (στη λίμνη Όρτα), θα ακολουθήσει η Ελλάδα (Οίτυλο), στη συνέχεια θα περάσει από το Κοζουμέλ (Μεξικό, 6 Αυγούστου) και όλοι οι νικητές της σειράς θα δώσουν ραντεβού στο δημοφιλές παραθαλάσσιο θέρετρο της Ισπανίας, το Μπενιντόρμ. «Θέλαμε να διοργανώσουμε έναν αγώνα που να είναι διαφορετικός από τους υπολοίπους και να διαφημίσουμε τα νερά της χώρας μας στο εξωτερικό.

 

Η Ελλάδα αποτελεί τον ιδανικό τρόπο για τέτοιες δραστηριότητες και το Oceanman αποτελούσε την καλύτερη διοργάνωση για να πραγματοποιηθεί αυτός ο στόχος», δήλωσε στην «Κ» ο προπονητής κολύμβησης και διοργανωτής Αρμάνδος Λινάρδος. Οι διοργανωτές έχουν εξασφαλίσει τα δικαιώματα ώστε να πραγματοποιείται μία στάση του αγώνα στη χώρα μας για πέντε χρόνια.

H διεθνής διοργάνωση «Οceanman» θα κάνει «στάση» στη Μάνη-2

Mέχρι τώρα συμμετοχή έχουν δηλώσει 153 Έλληνες, 30 Ρώσοι, 7 Ουκρανοί, 3 Ισπανοί, 2 Αμερικάνοι, καθώς και κολυμβητές από Χονγκ Κονγκ, Μολδαβία και Τουρκία. Η διοργάνωση αποτελεί μία σπουδαία ευκαιρία για την προβολή της Ελλάδος στο εξωτερικό ως τόπος αθλητικού τουρισμού.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές στη Μάνη αναμένεται να βρεθούν περισσότεροι από 350 αθλητές και αθλήτριες. Μαζί με τους συνοδούς και προπονητές ο αριθμός θα τριπλασιαστεί, κάτι που θα βοηθήσει οικονομικά την περιοχή σε ότι αφορά την τουριστική κίνηση σε μία, σχετικά, νεκρή περίοδο. H διοργάνωση τελεί υπό της αιγίδα του δήμου Ανατολικής Μάνης και του Οργανισμού Άθλησης του Δήμου, καθώς και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, του υπουργείου Πολιτισμού και της Πελοπόννησος Α.Ε. Το πρόγραμμα των αγώνων στον μαγευτικό όρμο του Οιτύλου περιλαμβάνει τρεις αποστάσεις: 2.500, 5.000 και 7.500 μ.

H διεθνής διοργάνωση «Οceanman» θα κάνει «στάση» στη Μάνη-3

Οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε καταγάλανα νερά με φόντο τον ιστορικό πύργο της οικογένειας Μαυρομιχάλη, το κάστρο της Κελεφάς και το μοναδικής ομορφιάς παραδοσιακό χωριό Οίτυλο, για το οποίο υπάρχουν αναφορές στα ομηρικά έπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή